Elemükben voltak a magyar hajtók a maratonon

Dobrovitz Józsefnek és Lázár Zoltánnak is remekül sikerült maratonhajtás Aachenben, a magyar csapat összetettben a második helyen áll a mindent eldöntő akadályhajtás előtt. Az aacheni egyéni összetett versenyt az amerikai Chester Weber nyerte.

Dobrovitz József az ausztrál Boyd Exell és a német Michael Brauchle mögött a harmadik helyen végzett, Lázár Zoltán pedig tőle alig egy ponttal lemaradva negyedikként ért célba. Szombati teljesítményükkel összetettben Dobrovitz József a negyedik, Lázár Zoltán pedig a hetedik helyet szerezte meg a világ legnagyobb nemzetközi négyesfogathajtó versenyén. 

Ifj. Dobrovitz József és a svéd Tomas Eriksson az utolsó maraton akadályban sajnos felborultak, de szerencsére komolyabb sérülés nélkül megúszták a balesetet.

Az aacheni egyéni összetett versenyt az amerikai Chester Weber nyerte, aki a maratonon ugyan csak ötödik lett, de a díjhajtásban és az akadályhajtásban megszerzett előnye elegendő volt a végső győzelemhez. "Nagyszerű és felemelő érzés ilyen csodálatos lovakat hajtani és együtt dolgozni ezzel a fantasztikus csapattal, személyzettel és szponzorral – Köszönöm!" mondta a versenyt követően.

A hatszoros aacheni győztes ausztrál Boyd Exell megnyerte a maratont, de idén összetettben csak a második helyet tudta megszerezni, a dobogó harmadik fokára a holland Koos de Ronde állhatott fel.

Az egyéni eredmények körül kis bizonytalakodást okozott, hogy Boyd Exell a maratonhajtás után fellebbezést nyújtott be, mert nem értett egyet egy, a négyes akadályban neki felrótt verőhibával. Fellebbezését végül vasárnap reggel visszavonta, ezzel véglegesedtek az eredmények.

Vasárnap a már csak csapatverseny akadályhajtás versenyszáma van hátra. A magyar hajtók a maraton után a hollandok mögött a második helyen állnak a csapatversenyben, mögöttük tíz pont különbséggel a német trió áll.

Helyezés
Maratonhajtás, egyéni eredmények
Eredmény
1. 
Exell Boyd 
91,63
2.
Brauchle Michael
92,87
3.
Dobrovitz József
96,84
4.
Lázár Zoltán
97,53
5.
Weber Chester
97,60
 
 
Részletes eredménylista letöltése:
 

.

Helyezés
Csapatverseny részeredmények
az akadályhajtás és a maratonhajtás után
Eredmény
1.
Hollandia

Chardon Ijsbrand

de Ronde Koos

Timmerman Theo
280,12
2.
Magyarország

Dobrovitz József

ifj. Dobrovitz József

Lázár Zoltán
297,73
3.
Németország
Harm Mareike
Sandmann Christoph
von Stein Georg
 
307,24
 
 
Részletes eredménylista letöltése:
 
.
Helyezés
Egyéni összetett verseny, végeredmény
Eredmény
1.
Weber Chester
134,48
2.
Exell Boyd 
135,63
3.
de Ronde Koos
149,54
4.
Dobrovitz József
150,42
7.
Lázár Zoltán
155,79
 
 
Részletes eredménylista letöltése:
 

2014.07.20. Magyar Dorottya, Lovasok.hu
Forrás: CHIO Aachen, Hippoevent, Fogathirek.hu 
Fotó: Lázár LovasparkHoefnet-nl, Marie de Ronde-Oudemans és Anita Jansen

Hozzászólások