A Dobrovitz csapat sikere Lyonban

A FEI Fogathajtó Világkupa 2019/2020-as szezonja Franciaországban, Lyonban indult az első fordulóval, ahol Dobrovitz József és csapat fantasztikus eredményt ért el, a 3. helyen zárt a versenysorozat egyik legerősebb mezőnyében.

A hajtó a versenyt követően elmondta, hogy a fogatban lévő lovak kiválóan teljesítettek, a két első lónak ez volt az első nagy versenye. A fogat a szombati, bemelegítő versenyszámban kicsit veszített a sebességből az egyenesekben, ezt is próbálták kijavítani a vasárnapi, világkupa pontszerző számra.
Az új összeállítású fogattal versenyről versenyre lehet kitapasztalni, hogy hogyan lehet a lovakat eredményesebben hajtani – mondta Dobrovitz József, aki vallja, hogy az eredményességet nem kell, az eredménytelenséget nem lehet megmagyarázni.

Nagyszerű csapattal utaztak a versenyre, állandó segédhajtó a fogaton József felesége, Dobrovitz Józsefné Mónika. A fogat hátsó segédhajtója, Nagy András mellett, Tóth Máté is részt vett a háttérmunkában, míg Kucsera Boglárka hatalmas terhet vesz le versenyről versenyre a házaspárról, hiszen a legaktívabb és legfontosabb szurkolóra, Dobrovitz Dánielre, a házaspár kisfiára vigyáz. Dani a korai kezdésű szombati számra nem tudott kimenni, de vasárnap az ő lelkes szurkolása repítette a fogatot a harmadik helyre.

Dobrovitz József hálásan köszöni a támogatók segítségét, legfőképp Vida Józsefnek és a Takarékbanknak, hogy be tudott kerülni a TOP 10 hajtó közé, ezzel a világkupa sorozatra is kvalifikálta magát. Mindemellett minden magyar szurkolónak és barátnak is jár a köszönet – nyilatkozta Dobrovitz József.

A versenyen Horváth Krisztina készített fotókat.

Forrás: Fogatsport
Kép: Canva
Frissítve: 2022.09.09.

Hozzászólások