A Dobrovitz család Londonban versenyzett

A FEI Fogathajtó Világkupa 7. fordulójára nagy várakozásokkal készült Dobrovitz József, hiszen ez volt számára az utolsó fedettpályás verseny, ahol pontot tudott szerezni a 2020. februárjában Bordeaux-ban megrendezésre kerülő döntőre. A kitűzött célt sikeresen teljesítették, a FEI rangsorban a 3. helyet szerezte meg Dobrovitz József Londonban, így 15 ponttal zárta a kvalifikációt (négy versenyből a három legjobb eredmény számít).

A hajtó elmondta, hogy nagyon szuper volt a fogata, ugyanazokkal a lovakkal versenyzett mindkét versenyszámban, mint Budapesten – Dreef Rezgő, Ikar, Siglavy Capriola Délceg, Siglavy Capriola V-5 SK/Betti, a tartalék ló Conversano Kamarás volt. A fogat összecsiszolódott, mely jó előjel a döntő előtt.

A szombati versenyben próbált hibátlant hajtani, ez sikerült is, nem kockáztatott. Csupán egy hajszálon, pár századmásodpercen múlt, hogy Koos de Ronde megelőzte és ezzel ő jutott az összevetésbe.
Az elkövetkezendő két forduló – Mechelen és Lipcse – még tartogathat meglepetéseket, így kíváncsian várja hogyan alakul majd a ponttáblázat.

Nagyszerű csapattal utaztak a versenyre, állandó segédhajtó a fogaton felesége, Dobrovitz Józsefné Mónika volt, míg ifj. Dobrovitz József hátsó segédhajtóként, aktív részese volt a sikernek.
A háttérmunkában vitathatatlanul nagy szerepe volt Szántó Zsoltnak és Werner Bernadettnek.
Kucsera Boglárka hatalmas terhet vesz le versenyről versenyre a házaspárról, hiszen a legaktívabb és legfontosabb szurkolóra, Dobrovitz Dánielre, kisfiára vigyáz. Londonban is Dani lelkes szurkolása repítette a fogatot a célba.

Dobrovitz József hálásan köszöni a támogatók segítségét, legfőképp Vida Józsefnek és a Takarékbanknak, hogy lehetővé teszik a versenyzést illetve mindenkinek köszönetet mond, aki neki szurkol és lelkesen támogatja őt!

2019. 12. 20.
Forrás: Facebook Fogathajtó Szakbizottság
Kép: Canva
Frissítve: 2022.09.07.

Hozzászólások