A magyar fogathajtóknak nem hozott szerencsét a péntek

Francia győzelemmel ért véget az akadályhajtás, a magyar fogathajtóknak nem hozott szerencsét a péntek. Jól mutatja a pálya nehézségét, hogy összesen nyolc hajtó teljesítette azt az alapidőn belül, és közülük is csak ötnek sikerült verőhiba nélkül hajtania.

Az egyéni verseny második versenyszámában Benjamin Aillaud hibátlanul teljesítette a pályát 194,64 másodperc alatt Bartok, Bly Plain’s, Colin és Conkalina összeállítású fogatával. A holland Rainer Duen 195,26 másodperccel a második, a svéd Tomas Eriksson pedig 196,23 másodperces eredménnyel a harmadik helyen végzett. Hibátlant hajtott még a versenyszám dobogójáról kevesebb, mint egy másodperccel lecsúszó német Christoph Sandmann és a holland Koos de Ronde is. 

Chester Weber a díjhajtópályán

A díjhajtásban domináló Chester Weber az alapidő túllépése miatt szerzett 0,66 hibapontjával ezúttal a hatodik helyen végzett, de összesítésben 36,88 hibaponttal megőrizte elsőségét az ausztrál világbajnok, Boyd Exell (44 hp) és a holland Ijsbrand Chardon (45,68 hp) előtt. 

A magyar hajtóknak viszont nem hozott szerencsét a péntek, vagy dr. Wolfgang Asendon 770 méteres, 20 akadályt felsorakoztató pályája. Dobrovitz József 207,90 másodperc alatt egy verőhibával, összesen 6,45 hibapontos eredménnyel a 15. helyen fejezte be a pályát. Lázár Zoltán, aki a világ egyik legjobbja ebben a számban, két verőhibával és 8,88 ponttal a 19. lett. Ifj. Dobrovitz József a 22. helyet szerezte meg. 

Az összesítésben versenyzőink szerencsére nem állnak rosszul: Dobrovitz József 7., Lázár Zoltán 11., ifj. Dobrovitz József a 19. helyről várja a folytatást az erősségüknek számító maratonhajtás előtt. 

A szombati maratonhajtás eredményei az egyéni és a csapatversenybe is beleszámítanak, míg a csapatok végleges sorrendjéről a vasárnapi akadályhajtás dönt.

Az akadályhajtás eredménylistájának letöltése (.pdf.) >>

2014.07.19. Magyar Dorottya, Lovasok.hu
Forrás: CHIO Aachen, Fotó: Hoefnet-nl, Marie de Ronde-Oudemans

Hozzászólások