47 hajtó csapott össze a XXI. Hintók Versenyén

Április 23-án huszonegyedik alkalommal is megrendezésre került a Hintók Versenye, melyen idén 47 hajtó mérte össze tudását. A programok közül természetesen a szurkolók kedvenc versenyszáma, a vadászhajtás sem maradhatott el.

Még 3 képünk van a XXI. Hintók Versenyéről. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez.

Az égiek segítségével derűs napon érhetett véget a Fejér Megyei Kettesfogathajtó Bajnokság nyitófordulója. Az előzetes nagy érdeklődés után legfőképp technikai problémák miatt kevesebb, de még így is nagy számmal, 47 fővel vette kezdetét szombaton, reggel 9:30-kor az idei Hintók Versenye Sárbogárdon.
A Pákolicz István által tervezett, szezonkezdőnek cseppet sem nevezhető nehézségű pályán igen későn született meg az első hibátlan hajtás.

Az első nulla hibapontos körre egészen a 15. indulóig kellett várni, amikor is Vida Filus István tudta hibátlanul teljesíteni a pályát. Még olyan esélyes, jó kezű hajtók is vétettek, mint a tavalyi első Vida Filus Szabolcs, a kétszeres C-OB bajnok Viszus Szabolcs, a sárbogárdiak tavalyi legjobbja Tóth Roxána, vagy a 2015. évi Baranya megyei bajnok Kalamár László. Ugyanakkor az első fordulót követően így is öten várták hibátlanul a folytatást.

Délidőben Forster József csengős csikóival, fogatolt nóniusz kancákkal tartott rövid népi fogatos bemutatót, hogy aztán rövid szünetet követően kezdetét vegye az akadályhajtás második fordulója.

A mezőny jelentős része sokkal jobbat hajtott, mint az első körbéli eredménye, azonban a nagy tét miatt épp a hibátlanok vétettek. Először a két Semjén Attila, majd Vida Filus István is elvesztette esélyét az összevetésbe kerülésre, s végül mindössze ketten maradtak hiba nélkül két forduló után: a zalai Lebics István és a Bács-Kiskunból érkező Besze Károly.

Az akadályhajtás helyezettjei:

 1. Besze Károly
 2. Lebics István
 3. Viszus Szabolcs
 4. Id. Semjén Attila
 5. Semjén Attila
 6. Varga Szilárd

A bajnoki tabellán egy forduló után a következő állás alakult ki:

 1. Id. Semjén Attila
 2. Semjén Attila
 3. Ferencz Róbert
 4. Tóth Roxána
 5. Csuti Péter
 6. Kiss Olga

A nap gördülékenysége miatt a 47 fogat ellenére is jutott idő a szurkolók kedvenc versenyszámára, a vadászhajtásra, melyre 18 hajtó nevezett. A közben szeszélyessé változott időben Viszus Szabolcs és Magyar Zoltán magaslott ki a mezőnyből. Kettejük idejét mindössze Fritz József tudta megközelíteni, de egy apró figyelmetlenség miatt végül nagyobbra változott a hátránya, de ez sem tudta megfosztani őt a dobogós helytől.

A vadászhajtás helyezettjei:

 1. Viszus Szabolcs
 2. Magyar Zoltán
 3. Fritz József
 4. Semjén Attila
 5. Lovass Sándor
 6. Id. Semjén Attila

2016.04.27.
Forrás: Gosztola Gábor
Kiemelt kép: Canva
Frissítve: 2022.09.19.

Hozzászólások