Fáradhatatlan lovak az ügetőn

Az ügetőlovak nem lazsálnak: az első három futam rajt-cél győzelemmel ért véget a Kincsem Parkban, de ez még nem minden. A vidám fejvédő szerencsét hozott Tücsöknek, aki ezzel búcsút vett a nyeretlenektől.

A vidám fejvédő szerencsét hozott Tücsöknek.

A hatéves Conway Boko (Hajnal Tibor) magabiztosan szerezte meg idei kilencedik győzelmét a Rianó Díjban. A holland import mögött Orifiamma Jet (Váradi Sándor) és Orlando Bloom (Fazekas Imre) lettek a helyezettek.

A Magyarország-Svédország Amatőr találkozó első részében Olasz Lány (Tommy Holmgren) könnyen diadalmaskodott Pipacsos (Kurucz Attila) és Naomi (Tänczer Tamás) előtt, míg a második részben Mariska (Micael Andersson), Milli Nevi (Kurucz Attila), Olajfás (Gosztonyi Judit) sorrend alakult ki.

Összefoglaló a 2015. október 10-i ügetőfutamokról:

1. futam – 2015. évi Amatőr Kupa Hendikep X. futama:

Rubino TIM kezdett a legjobban, mögé Oli Sun és Montgomery zárkózott, de közel látszott Kisasszony és Oscar Wilde is. Az első egyenesben Old Shatterhand érkezett meg a vezető mögé, valamint fokozatosan jött fel Ruby Reeves is, míg Poéta elugrotta magát. Az utolsó hatszáz méterhez érve Rubino TIM előnye nem csökkent, könnyedén masírozott a cél felé. A befutóra fordulva Oscar Wilde és Old Shatterhand indított támadást az esélyes ellen, ám hiába állt meg a végén, nem bírták utolérni.

Befutási sorrend: Rubino TIM (4) – Oscar Wilde (5) – Old Shatterhand (3)
Győztes idő: 20,8

Rubino Tim már a start után az első helyen ügetett, és előnyéből egy pillanatig sem engedett.

2. futam – Nyeretlenek versenye I. rész:

Tücsök volt a leggyorsabb a start után és már az első egyenesben jelentős előnyre tett szert. Mögötte Tündér Szépe tartotta jól magát, őt Timur, Tutanhamon és Tárkány követte, majd Tom Cruise és Tell Vilma következtek. A sorrend a célig nem sokat változott, Tücsök nagyon könnyen zsebelte be pályafutása első sikerét, a második helyet biztosan őrizte meg Tündér Szépe az ismét mutatkozó Tárkány előtt.

Befutási sorrend: Tücsök (3) – Tündér Szépe (1) – Tárkány (7)
Győztes idő: 20,2

3. futam – Magyarország-Svédország Amatőrtalálkozó Hendikep I. futam:

Az első startkísérletnél Stone Capes Judy rakoncátlankodott, megelőzte a startautót és vad galoppban ment pár kört, így a Versenyintézőség rendelkezésére nem indult. Másodjára már jó volt az indítás, Olasz Lány kezdett remekül, vele kívül Reine d’Illiat, a falon Pipacsos, mögöttük pedig Numero Uno és No Bi tartotta a lépést. Alvena Quickly és Vernon Boko a túlsó oldal elején hibáztak. Az utolsó ötszázhoz érve Olasz Lány mellé próbált felmenni Numero Uno, és megindította a támadást Naomi is. Ennek ellenére Olasz Lány újított a befutóban és roppant magabiztosan zsebelt be egy újabb győzelmet a végig jó pozícióban helyezkedő Pipacsos és a messziről zárkózó Naomi előtt.

Befutási sorrend: Olasz Lány (7) – Pipacsos (1) – Naomi (5)
Győztes idő: 18,9
Stone Capes Judy (8) a Versenyintézőség rendelkezésére nem indult.

Olasz Lány még a befutóban is képes volt újítani.

4. futam – Cunctator díj:

Machetta kezdett a legjobban, de Henrik Ibsen A.T. az első egyenes elején lecsukott neki. A front tagja volt még Tiko Time, Il Barto, Renoir Lag, Rigoletto valamint Bezique Va Bene. A startnál Svéd barát hibázott. A sorrend egészen az utolsó hatszázig nem változott, akkor Il Barto indított rohamokat, illetve a falon még mindig jól tartotta magát Machetta is, ugyanakkor Henrik Ibsen A.T. még mindig biztosan vezetett. A célegyenesre érve utóbbi frissen ügetett és könnyen nyerte a versenyt a végig a nyomában haladó Machetta és Il Barto előtt.

Befutási sorrend: Henrik Ibsen A.T. (4) – Machetta (1) – Il Barto (6)
Győztes idő: 18,2
Hajtóváltozás: Svéd Barát (2) – Turbucz Sándor am.

5. futam – Amatőrverseny díj:

Let it be TN vállalta magára a vezetést, mellé Sensation zárkózott fel. Fej-fej mellett haladt a mezőny, a vezető duó mögött Topmodell, Utrillo d’Amour, Jubilee Hut, Suttogó és Red Bull sorrendben haladtak a lovak. A túlsó oldalon megindult Suttogó és megtámadta az élen ügetőket, míg Jubilee Hut hibázott. Az egyenesben Suttogó volt a legerősebb, favorithoz méltó sikert aratott. A második helyet megtartotta Let it be TN, a bronzérmet pedig kisebb meglepetésre Topmodell szerezte meg.

Befutási sorrend: Suttogó (4) – Let it be TN (2) – Topmodell (1)
Győztes idő: 20,2

Suttogó nem okozott csalódást: favorithoz méltó sikert aratott.

6. futam – Nyeretlenek versenye II. rész:

Tomika lőtt ki a startnál és közepes tempót diktálva elment vezetni. Mögé Trugon zárkózott, majd Trotter, Trendy Girl és Tartalosz következett. A front mögött Talizmán, Tramontana és Titus Livius helyezkedtek. Tomika az utolsó kanyarig ügetett az élen, ott többen is elmentek mellette, elsőként Trugon, valamint Talizmán, míg Trendy Girl a falon hibázott. A befutóra érve Trugon újított és visszaverte Talizmán támadását. A harmadik helyre Tramontana szaladt fel.

Befutási sorrend: Trugon (8) – Talizmán (1) – Tramontana (11)
Győztes idő: 22,9

7. futam – Magyarország-Svédország Amatőrtalálkozó Hendikep II. futam:

Shergar kezdett hibával, mellette még Norman vétett pár lépést, ám ő nem esett ki a versenyből. Penelope Jet állt az élre, mögötte nagyon jól együtt haladt az egész társaság. A falon Milli Nevi, mellette Lucky Luke volt a vezető nyomában, kívülről pedig megérkezett Reménység. Közel volt még Lear Király, Keeper, Olajfás és Pentatlon is. Penelope Jet a túlsó oldal vége felé kezdett fáradni, elsőként Lucky Luke ment el mellette. A célegyenesben megérkezett mellé Milli Nevi, de óriási lendülettel jött hátulról Mariska és leelőzött mindenkit. Milli Nevi lett a második a nagyot finiselő Olajfás előtt.

Befutási sorrend: Mariska (5) – Milli Nevi (1) – Olajfás (2)
Győztes idő: 20,5

Mariska a célegyenesben rakétaként előzőtt le mindenkit.

8. futam – Rianó díj:

Nobody és Conway Boko indultak remekül, mögöttük Orlando Bloom, Orifiamma Jet, Offenbach Bigi, Tonnyó sorrend alakult ki. A nagy favorit Conway Boko az első egyenesben lecsukott a mezőnynek, és tulajdonképpen ekkor el is dőlt az elsőség sorsa, a holland import végig kontroll alatt tartva a versenyt könnyedén győzött. Orifiamma Jet zárkózott fel másodiknak, míg a harmadik helyet Orlando Bloom szerezte meg.

Befutási sorrend: Conway Boko (3) – Orifiamma Jet (6) – Orlando Bloom (1)
Győztes idő: 16,5

9. futam – Amatőrverseny Hendikep I. futam:

Rosamundi ment el vezetni, de folyamatosan nyomás alatt tartotta őt az elején Alegria Dream és Rózsakert, így remek iramban kezdődött a futam. A front mögött Zavita Meerswal és Prometheus helyezkedett, míg a mezőny végén Landlord és Olajbáró színei látszódtak. A túlsó oldal elején Laluna Comtesse hibázott és kiesett a versenyből. Elsőként Zavita Meerswal és Landlord indított támadást, ám utóbbi gyorsan elfáradt, Rosamundi pedig még mindig az élen volt, de megindult Olajbáró is. Az utolsó kanyarban Alegria Dream is kiszállt, Rosamundi-t pedig megtámadta Olajbáró. Utóbbi rendkívül erős volt a végén és magabiztosan győzött Rosamundi előtt. Zavita Meerswal lett a harmadik.

Befutási sorrend: Olajbáró (5) – Rosamundi (3) – Zavita Meerswal (6)
Győztes idő: 17,7
Hajtóváltozás: Rózsakert (8) – Gáspár András

10. futam – Amatőrverseny Hendikep II. futam:

Pannus-Com kedvező starthelyéről elment vezetni, vele Kincses próbálta tartani a lépést. Mögöttük Ronaldo, Knock, Ottey Boss és Perfect színei látszódtak. Pannus-Com az első egyenesben komoly előnyre tett szert, ám a túloldalon fokozatosan érték őt utol. Ennek ellenére a befutóra Pannus-Com és Kincses hozta a lovakat, de megjelent Perfect, Jackson Junior valamint Ottey Boss és végül kisebb küzdelem után a leírt sorrendben értek célba.

Befutási sorrend: Perfect (3) – Jackson Junior (4) – Ottey Boss (8)
Győztes idő: 20,2
Kitty Magic (12), Laza (13) és Rangos Meteor (14) nem indult.
Hajtóváltozás: Knock (6) – Gosztonyi Judit

A következő ügető versenynap október 17-én szombaton lesz a Kincsem Parkban:

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont: 2015. október 17-én szombaton 14:00 órai kezdettel
  • A belépés ingyenes.

Megközelíthetőség:

A versenyekről közvetít a 

Vagy nézd élőben az ügető versenyeket a Lovasok.hu-n!

Az élő közvetítés megtekintéséhez kattints a képre.

www.kincsempark.hu

2015.10.12.
Forrás: Kincsem Park
Fotók: Major Zsolt

Hozzászólások