Eredményesen zajlott a Magyar Póni Klub Szövetség országos bajnoksága

Eredményesen zajlott a Magyar Póni Klub Szövetség három napos, péntektől vasárnapig tartó országos bajnoksága, melyet a tervek szerint 2023. augusztus végén vagy szeptember közepén ismét Balatonvilágoson rendeznek meg – tájékoztatta Husz Alexandra elnökségi tag vasárnap az MTI-t.

Beszámolt arról is, hogy a pónilovasok országos bajnoksága a díjugratás versenyszámaiban kezdő díjugratók és haladó díjugratók; a díjlovaglás versenyszámaiban pedig kezdő gyerek, kezdő ifi, haladó és előkezdő kategóriában folytatódott vasárnap.

Husz Alexandra emlékeztetett, hogy mind a lovak, mind a lovasok kiemelkedően teljesítettek. A küzdelem végig kiélezett volt, különösen a díjlovaglásban – tette hozzá.
Az ob-n a regionális minősítő versenyek nyertesei indulhattak négyéves kortól, a versenyre több mint 160 gyermek nevezett 25 klub képviseletében.

Mindegyik résztvevő díszszalagot vihetett haza, a kategóriák első három helyezettje pedig serleget és érmet kapott, emellett tárgyjutalmakat is kiosztottak.

A Magyar Póni Klub Szövetség Magyarország legnagyobb ifjúsági lovas szervezete, 2004-ben alakult. Tagja az európai póni szervezetnek és a legnépesebb, évszázados hagyományokkal bíró angol póni klubnak is. Az utóbbi versenyrendszerét adaptálták azzal a céllal, hogy a gyerekeknek olyan versenyzési lehetőséget teremtsenek, amely a minőség mellett szakmai fejlődést is biztosít a számukra.

2022.08.28.
Kép: Canva
Forrás: MTI

Hozzászólások