Első orosi lovasnap

Első orosi lovasnap

 

Nyíregyháza – Oros – Hagyományteremtő szándékkal hívták életre az első Orosi lovasnapot.

Hétfőn több, mint egy tucatnyi szépen szerszámozott fogat érkezett Orosra, a neve szerint is Táltos utcán lévő területre, ahol hagyományteremtő szándékkal hívták életre a lovasnapot. A rendezvény két elemből állt össze, aminek első felére délelőtt került sor, ahol is két kategóriában álltak rajthoz a fogatok.

Természetesen a szépség mellett a tisztességes versenyben megmutatkozó eredmény is számított, főleg, hogy volt olyan család, akik több fogattal is kiálltak, hogy megmutassák a többieknek az állattartásban és nevelésben elért sikert.

A szabályok betartására a versenybírók ügyeltek, és itt derült ki, hogy a kalap hiánya kizárást jelenthet, de az ostor többszöri használata ugyancsak szankciókat von maga után.

Ketten ülnek a fogaton, de a hátul ülő segédhajtó nem beszélhet a bakon ülővel, mégis sokban hat a kapaszkodásával, súlypontáthelyezésével a fogatra. A felkészülés utolsó pillanataiban kérdeztük meg Váreczki Lászlót, aki elmondta, tanácsos a pálya vonalát figyelni, a többiek hibáiból sokat tanulhat az ember. Nem mindegy, hol fogom vissza, vagy hol, mennyire eresztem a lovat.

Ennél a pályánál a 14-es és a 15-ös akadály különösen nehéz. A nézők nagy kedvvel bíztatták kedvenceiket, és persze a szokásos ugratások sem maradtak el. A jókedv kísérte rendezvényen a legkisebbek is bátran nyeregbe szálltak.

 

2007.10.22.
Forrás: Szabolcs Online
Frissítve: 2023.04.19.
Fotó: Pixabay

Hozzászólások