Elrajtolt a 2016-os ügető szezon

A rövid szünet után megkezdődött az idei ügető szezon a Kincsem Parkban. Az ügetőkhöz hűen izgalmas, fordulatokban gazdag futamokat láthatott a lovirajongó közönség: Alvena Quickly hatalmas csatából került ki győztesként, To Be Continued a befutóban galoppozta el magát.

 

Az év első versenyét Sun City nyerte Kolozsi Sándorral, akinek sikerült dupláznia – második győzelmét Titus Livius-szal zsebelte be.

A tét jackpotos futam Temass és Fazekas Imre győzelmét hozta, Bezique Va Bene Kovács Dórával és Rangos Meteor Csordás Emillel osztoztak a helyezéseken.

Összefoglaló a 2016. január 23-i ügető futamokról:

1. futam – Megnyitó verseny:

A nagy favorit Sunny már a start előtt hibázott, majd az indítást követően diszkvalifikálták is. Istállótársa, Trugon is erre a sorsra jutott. Tartalosz vette a legjobb startot, mögötte Spulni és Tündérrózsa kettőse ügetett, majd Sütike és Sun City következtek. Az első egyenesben a teljes mezőny kettesoszlopokba rendeződött. Az utolsó kanyarban érkezett az első támadás Tündérrózsától és a folyamatosan egyre feljebb zárkózó Sun City-től. A befutóban Tartalosz hibázott, a vezetést pedig Sun City vette át és megnyerte a futamot. Spulni jött fel mögé a második helyre, Tündérrózsa és Sütike értek még érvényesen célba, mert a befutóban To Be Continued is galoppozott. 

Lejelentették: (7) – Senorita
Befutási sorrend: Sun City (6) – Spulni (3) – Tündérrózsa (4)
Győztes idő: 24,0

Sun City folyamatosan zárkózott fel a befutóban.

2. futam – Januári Hendikep:

Királyhágó késve érkezett a starthoz, rajta kívül a többieknek jól sikerült az indítás. A gyors kezdő Rózsakert vállalta magára a vezetést, az első egyenesben azonban megérkezett először mellé, majd a helyére Overnight. Overnight mögött libasorban ügettek a többiek Rózsakert, Milli Nevi, Marót, Kentucky Girl és Királyhágó sorrendben. A befutóban hiába próbálta támadni Rózsakert Overnight-ot, nem tudta megverni. Milli Nevi és Marót érkeztek utánuk. 

Lejelentették: (4) – Nelli Gull
Befutási sorrend: Overnight (7) – Rózsakert (6) – Milli Nevi (3)
Győztes idő: 21,1

3. futam – 2016. évi Amatőr Kupa Hendikep I. futam: 

A startnál Oscar Wilde volt a leggyorsabb, őt követte Reménység és Alvena Quickly. Ez a lelátó előtti egyenesben változott, amikor Alvena Quickly rákapcsolt és sikerült bemennie Oscar Wilde elé. A harmadik helyen a második kanyarban Reménység mellé Utrillo d'Amour ment fel, de a túlsó egyenes közepén már látszott rajta a fáradtság és később visszacsúszott. Az utolsó kanyarba érve Mariska jelent meg nagy lendülettel hátulról, de csak a harmadik nyomvonalon tudta megkezdeni az előzést, mert másodikba Oscar Wilde jött ki Alvena Quickly mellé. A kanyarból kiérve Mariska visszacsúszott a vezető Alvena Quickly és az őt támadó Oscar Wilde mögé. A vezető lovak között nagy volt a küzdelem, de végül Alvena Quickly győzött. Harmadiknak Reménység ügetett be.

Befutási sorrend: Alvena Quickly (5) – Oscar Wilde (7) – Reménység (3)
Győztes idő: 20,3

A hatalmas küzdelemből Alvena Quickly került ki győztesként.

4. futam – Kézműves Díj:

Unique Boy kezdett a legjobban és elment vezetni. Trónörökös kívülről támadta és nagy ívben véve a kanyart az egyenesre felment mellé és megelőzte. Tommy Lee jelent meg harmadiknak és Trotzwo volt mellette. A második kanyarban Unique Boy visszajött és kívülről támadta a vezető Trónörököst fej-fej mellett, mögöttük Tommy Lee és Trotzwo következtek párban. Ötödikként Titus Livius színei látszódtak. Az utolsó kanyarban Tidal Wave harmadik pozícióban kezdte megkerülni a mezőnyt, de közben elgaloppozta magát. A célegyenesre fordulva már Trónörökös, Unique Boy mellé Trotzwo jött fel, de elfáradt és helyére Titus Livius került szoros harmadikként. A célhoz közeledve Titus Livius átvette a vezetést és győzött, másodiknak Unique Boy, majd harmadiknak Trónörökös ért célba.

Befutási sorrend: Titus Livius (4) – Unique Boy (2) – Trónörökös (8)
Győztes idő: 22,0

5. futam – Ákos Hendikep:

A fordulóstartnál Riviéra Dream galoppal kezdett. Jackson Junior és Miki párosa vezetett, majd Nekifutó, Knock, végül Mistral következett. Az első kanyarra fordulva Miki állt élre és Nekifutó ment fel mellé. A lelátó előtti egyenesbe érve Nekifutó elment 2-3 hosszra vezetni, mögötte Miki volt, majd Jackson Junior és Mistral párosa jöttek. A következő kanyarban Mistral feljebb zárkózott Miki mellé. Csak az utolsó kanyarra érve történt változás, amikor Nekifutó egyre inkább fáradt és Miki megtámadta a mögötte érkező Jackson Juniorral. A célegyenesben Miki könnyen nyert, Jackson Junior sétált be másodiknak, mögötte messzi harmadik Mistral lett szoros küzdelemben a negyedik Rimellával.

Hajtóváltozás: (5) Riviéra Dream – Kolozsi József helyett Kolozsi Sándor
Befutási sorrend: Miki (4) – Jackson Junior (2) – Mistral (7)
Győztes idő: 22,7

Miki a célegyenesben játszi könnyedséggel nyerte meg a futamot.

6. futam – Hidalgo Díj:

Elég zavarosan alakult a verseny, sok volt a hibázó ló. Persentio Vita ment el vezetni, mögötte Rangos Meteor és Bezique Va Bene ügettek. Az első egyenesben Temass is megérkezett a vezető bolyba, aminek Repeta és Sumi volt még a tagja. Az utolsó kanyarban Temass és Bezique Va Bene kettőse támadta meg a vezető Persentio Vita-t, aki a befutóban teljesen lemerült erejével. Az élen ügető kettős hatalmasat küzdött a győzelemért, amit végül Temass szerzett meg, Rangos Meteor érkezett a harmadik helyre.

Hajtóváltozás: (5) Bezique Va Bene – Váradi Sándor helyett Kovács Dóra
Befutási sorrend: Temass (11) – Bezique Va Bene (5) – Rangos Meteor (2)
Győztes idő: 19,2

7. futam – Daniela Hendikep: 

Nyári Zápor és a sprintkirálynő Kisasszony voltak a leggyorsabbak a startot követően, utóbbi az első kanyarban át is vette a vezetést, Szilvás pedig elgaloppozta magát. A tribün előtti egyenesben Örömtűz unta meg a komótos tempót, gyorsított és átvette a vezetést, Kisasszony mellé pedig felment Lucky Boy. Az élen ügető ötös jól együtt haladt, Spar Lady-nek volt jelentősebb hátránya. A befutóban Lucky Boy támadta meg a vezető lovat, azonban Örömtűz könnyen nyerte meg a versenyt, Kisasszony lett a harmadik. Nyári Zápor a befutóban hibázott.

Befutási sorrend: Örömtűz (1) – Lucky Boy (2) – Kisasszony (4)
Győztes idő: 21,6

A következő ügető versenynap január 30-án szombaton lesz a Kincsem Parkban:

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont: 2016. január 30-án szombaton 14:00 órai kezdettel
  • A belépés ingyenes.
A versenyekről közvetít a 
 

Vagy nézd élőben az ügető versenyeket a Lovasok.hu-n!

Az élő közvetítés megtekintéséhez kattints a képre.

www.kincsempark.hu

2016.01.25.
Forrás: kincsempark.hu,
Fotók: Major Zsolt

Hozzászólások