Dr Gáll Andrea – Nagyon hálás vagyok… :)

“Nagyon hálás vagyok az online verseny felkészítő programért! Ez a déli-délkeleti régió meglehetősen mostohagyereke a magyar díjlovagló sportnak.”

Alig vannak versenyek, így sokkal csábítóbb a gyerekeknek a díjugratás, ahol rendszeresen megmérettethetnek, sőt pénzjutalmat kaphatnak. Egy-egy díjlovas versenyért 200-400 km-t kell utaznunk, (sokszor az M0-on lépésben, rettegve, mikor pattan el a lovamnál a cérna) box, szállásfoglalás, munkából kiesés…

Igaz, hogy versenyezni csak versenyen lehet megtanulni, ahogy az edzőm is mondja, ugyanakkor az, hogy itthon teremtünk versenykörülményeket, szintén nagyon hasznos lehet. Már nem stresszel annyira, hogy nem felejtem-e el egy figyelősebb részletnél, hogy mi következik a programban és hol is vagyok épp!

Ja, egyébként rendszeresen tanulok programot! A lovam rendszeresen megfordul a felépített díjlovas négyszögben, befonva, versenyfelszerelésben (!) S már nem stresszeli (őt sem) annyira, hogy betűk és sarkok vannak.

Számomra sosem az volt az elsődleges, hogy hányadik leszek, hanem hogy magunkhoz képest tudunk- e fejlődni, ill. az adott pillanatban, (az adott videón) meg tudjuk-e ezt mutatni? Mi az a pont, ahol lehetne javítani és mivel? Mindezt megkapom a díjlovas bírók online értékeléseivel rendszeresen, itthon, idő- és pénztárca kímélően, s izgatottan várom, “éles” helyzetben mennyivel leszünk jobbak!

Nagyon reménykedek, hogy megmarad ez a rendszer a versenyek mellett és a téli felkészülési időszakban is! Végre egy igazán hasznos, egyszerűen kivitelezhető, nem a vidéki lovasokat diszkrimináló, nagyszerű kezdeményezés!

Dr Gáll Andrea
Hódmezővásárhely, 2020.05.20.

Hozzászólások