Magyar díjugrató sikerek a Winter Tourban

19 ország 160 lovasával és több mint 300 lóval idén is megrendezték a Magna Racino Winter Tourt Ausztriában. A magyar versenyzők közül a Krucsó testvérek voltak a legeredményesebbek, akik több kategóriában is dobogóra állhattak a kéthetes versenyen. Tiszteletükre második hét első napján kétszer is felcsendült a magyar himnusz.

Krucsó Balázs My Baby Blue Battily-vel a győzelem felé szárnyal

A megmérettetés első hetében Krucsó Balázs volt a legeredményesebb magyar induló, aki egy Youngster Tour 4. helyezés után a 1.45 m-es Gold Tourban állhatott fel a dobogó legfelső fokára. My Baby Blue Batilly névre hallgató lovával hibátlanul teljesítették a pályát és biztos győzelmet arattak a svájci Roland Grimm és a francia Jürgen Stenfert fölött.

Horváth Balázs szintén dobogóra állhatott, ő az 1.45 m-es Grand Prix-ben ért el harmadik helyezést Zordon nevű lovával. Az első hét magyar indulói között volt még Heibl Ágnes és Hugyecz Mariann is.

Hugyecz Mariann Afrikával az akadály felett

Bár himnuszunk már a verseny első hetében felcsendült, a magyarok a második héten voltak igazán sikeresek. Alig kezdődött el a második forduló, már első nap kétszer is győzelmet arattak versenyzőink. Ezúttal az Enriquét lovagló Krucsó Szabolcs végzett az első helyen a 1.20 m-es Bronze Tourban, de úgy tűnik, egy győzelemmel még nem elégedett meg, mert a 1.30 m-es Silver Tourban is a legjobb helyen végzett, ez alkalommal Cash nyergében.

Krucsó Szabolcs és Enrique

Testvére, Krucsó Balázs második lett a Silver Tourban, Sunshine 555 nevű lovával viszont aranyérmes helyezést is elért a 1.40 m-es Gold Tour Last Chance-ben. Szép eredményei illő befejezéseként a Final Youngster Tour mindkét számában dobogós lett: az 1.25 méteres kategóriában Carott G-vel az első, 1.35 méternél pedig Centatura 3-at lovagolva a második lett.

A Winter Tour második hetében szerepelt még Kormos János, Kovács Csaba, Szilágyi Réka, Varga Kristóf, Csákányi Dorottya és Csonka Zsófia is. Közülük legeredményesebb a Youngster Tour negyedik helyezett Kormos János volt. 

2014.02.28. Koskó Barbara, Lovasok.hu
Fotók: Magnaracino.at

Hozzászólások