Magyar díjugrató sikerek a nagyvilágból

Kaposvár, Braunschweig, Wellington és Opglabbeek – a magyar díjugratók ezúttal sem tétlenkedtek, ki idehaza, ki Európa más pontjain versenyzett, de olyan lovas is volt, aki Floridában aratott sikert. Lássuk a részleteket:

Hugyecz Mariann és Chacco-Boy

Czékus verhetetlen volt Kaposváron

Nagyszerű versenyt hozott az év első A/3*-os versenyszáma. A Kaposváron megrendezett országos minősítő versenyen vasárnap kora délután harminckét páros állt starthoz Erdélyi Magdolna 15 erőkifejtésből álló, 140 cm-es versenyszámában.

Nyolc lovas tudott hiba nélkül lovagolni az alappályán, az összevetésben azonban már csak ketten nem hibáztak. Ugyanúgy, mint két héttel korábban, a verseny legmagasabb számát ezúttal is Czékus Zoltán nyerte Kronosz nyergében.

Második helyen Horváth Balázs végzett Hannibállal, míg harmadik lett a leggyorsabb időt elérő négy hibapontos Varga Balázs Jlo-val.

Hugyecz Mariann ismét negyedik lett

Rosendaali nagyszerű szereplése után Hugyecz Mariann a braunschweigeri CSI**** 150 cm-es championát versenyszámában lovagolt pályára. Mariann és Chacco-Boy itt két pálya alapján egy hibaponttal a negyedik helyen végzett.

A győzelmet a jelenlegi világelső lovas, a német Christian Ahlmann szerezte meg Colorit nevű lovával.

Matisz Dávid hibátlanja Floridában

A floridai Wellingtonban zajló két hónapos versenysorozat szép sikert hozott a huszonkilenc éves, több éve az amerikai kontinensen lovagló Matisz Dávidnak.

A 35.000 dollár összdíjazású, 145 cm-es, hiba-idős versenyszámot hibátlanul teljesítette, így a hetvenkét indulót felsorakoztató mezőnyben a tizenhatodik helyen zárt szürke Charles Pinckney Windsor Z nevű lovával. A magyar díjugrató olyan világnagyságokat előzött meg, mint az ír Cian O’Connor, a holland Harrie Smolders, a brit Nick Skelton, a svájci Beat Mandli, és az amerikai McLain Ward és Laura Kraut.

Krucsó Balázs Belgiumban

A belgiumi Opglabbeekben rendezett CSI**, 145 cm-es Nagydíjában az alappályán és az összevetésben is hibátlanul lovagolt Németországban élő válogatott lovasunk, Krucsó Balázs a 9 éves, Chacco-Blue apaságú Chamroival.

2016.02.15. Forrás: Díjugrató Szakág

Hozzászólások