Kiss Lizanna mindent vitt Balatonvilágoson

A Ssang Yong által támogatott Mesterek Tornája verseny U25-ös nagydíjában hét lovas tudott hibapont nélkül célba érni a 135 cm-es alappályáján.

Kiss Lizanna mindent vitt Balatonvilágoson

Az U25-ös nagydíj első helyét, a mórahalmi Kiss Lizanna magabiztosan szerezte meg Cashflow nyergében, megelőzve a Colonado Lovasiskola két lovasát, Osztovits Pétert és Csibi Zsófiát. Negyedik lett a pécsi Nagy Júlia Királyhágóval, ötödik Domonyvölgyből, ifj. Lázár Zoltán Candide-dal és hatodik, Alasztics Aliz Ducheval.

Aki nyerni akart, a Ssang Yong Mesterek Tornája ifjúsági nagydíjában, annak több nehéz technikai feladatot is meg kellett oldania Erdélyi Magdolna nemzetközi pályaépítő pályáján. A 130 cm-es, ifjúsági nagydíjat csak öten tudták hibapont nélkül lelovagolni. Az összevetésben is folytatódott Kiss Lizanna siker sorozata, hiszen a péntek és szombati ifjúsági kör győzelmek után a nagydíjban is ő volt leggyorsabb hibátlan összevető, így Cloéval elsőként lovagolhatott az eredményhirdetésre felállított Ssang Yong kitörők közé.
A nagydíj második helyezettje, Maszlag Ilona tanítványa, Viasz Hanna Caviárral, aki Füzér Gábor lovasát, Bencses Rékát és Arania Z-et előzte meg. A Prosperes, Munn Szonja Krisztináé lett a negyedik hely, aki Marcus Licinius Crassuson ült, ötödik Budai Liza a szürke, Clourina PS-el.

Az utánpótlás sport számára nagyszerű esemény volt, hogy huszonhárom gyermek korosztályú lovas is starthoz tudott állni a Ssang Yong Mesterek Tornája gyermek nagydíjában, közülük hatan tudtak hiba nélkül menni az alappályán. Az összevetésben, Técsy Attila tanítványa, Hermann Zsófia Nobel Van Het Greevenhof Z-el első összevetőként kétséget sem hagyott, hogy ma ki a legjobb, így övé lett a győzelemért járó dísztakaró és serleg.
Németh István lovasa, Bódai Hanna Colianoval szerezte meg a második helyet.
Harmadik, ifj. Petrik Béla versenyzője, Both Petra Mirtosardoval, negyedik a múlt heti ausztriai gyermek nagydíj győztese, Sáli Csenge Jácinttal, míg ötödik a még csak 12 éves Bodnár Annabell és hatodik Jankovics Larissza.

A pónik vasárnap reggeli 105 cm-es, hiba-idős számában, ismét Gubicza Dorottya volt a legjobb, nyert a sárga, belga tenyésztésű pónijával, Quint Van De Groenheuvel-lel, megelőzve a Prosper Lovasklub lovasát, Csizmadia Csengét és Aisha-Amirát, mögöttük harmadik a Connemara lovasklub lovasnője, Sáli Csenge és pónija, Shanbo Morining Mirah.

Az amatőr lovasok Vip Tour-ban is gyorsabbnál gyorsabb lovaglásokat láthattunk a 115 cm-es magasságon, amely után győzött a Varga Ménes lovasa, Vajay Dóra és Balouvalley. Mernyei Réka Pannának és Hermionénak ezúttal a második hely jutott, míg az összevetésben harmadikként a Prosper Lovasklub lovasnője, Krecskovszki Evelin lovagolhatott be Hárfa nevű sárga kancájával.

2021. 11. 14.
Forrás: dijugratoszakag.hu
Kép: Canva

Hozzászólások