Kipróbálták a díjugratók az új szilvásváradi fedelest

Szilvásvárad új fedeles lovardája adott otthont a szezon második országos díjugrató minősítő versenyének. A három nap alatt 500 startot regisztráltak, nagy nevekből ezúttal sem volt hiány.

Fotó: Bigstock

Szilvásváradon rendezték az idei fedettpályás szezon második országos díjugrató minősítő versenyét, az Állami Ménesgazdaság felújításának első üteme eredményeképpen elkészült fedeles lovardában, így a lipicai lovak magyar fővárosa ismét bekapcsolódhat a lovassport vérkeringésébe.

Azért is különösen fontos volt ez a rendezvény Szilvásvárad számára, mert Heves megyében a rendszerváltás óta nem rendeztek országos díjugrató versenyt. A megújult szilvásváradi létesítményeknek köszönhetően azonban most azonban egy új korszak veheti kezdetét.

A három napos versenyen Abay Pál, a versenybíróság elnöke közel 500 startot regisztrált.

A pénteki nagy számot az Airventes Horváth Balázs nyerte a Casall apaságú PM Caselloval, míg szombaton a ceglédi Faluhelyi Ádám szerezte meg az első helyet villámgyors kancájával, La Belle Z-vel. A középkört a nyolc éves Clear Girllel Técsy Attila uralta, hiszen szombaton és vasárnap első lett, míg pénteken a kisteleki Czékus Zoltán mögött a második helyen végzett.

A minősítő verseny zárásként rendezték a legmagasabb, 135 cm-es versenyszámot, ahol az Unyatinszki József által épített alappályát heten, az összevetést pedig mindössze hárman tudták hibátlanul teljesíteni.

A győzelmet Hevesy Barna tanítványa, Szuhai Péter szerezte meg Ludwiggal, megelőzve nagybátyját, Szuhai Gyulát, aki Druid HH Z-t lovagolta. A harmadik helyen a Timpex Ménes fedezőménjével, Timpex Apoleónnal a korábbi kétszeres felnőtt magyar bajnok Sáringer Ferenc zárt.

2016.11.07. Forrás: Díjugrató Szakág

Hozzászólások