Ismét Horváth Balázs a díjugrató magyar bajnok

Ismét Horváth Balázs szerezte meg a magyar bajnoki címet és a mellé járó Fiat 500-as nyereményautót a Nemzeti Lovardában.

Tizenkilenc induló jutott be a Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság kétfordulós döntőjébe, ahol először tíz 150 cm magas akadály és egy vizesárok várt a lovasokra. Nem sok hibátlan teljesítmény született. Nagyot lépett előre Füzér Gábor (Le Royal), aki nem ütött akadályt, de időtúllépés miatt 1 hibapontot kapott, ezzel a harmadik helyen várta a folytatást. Ifj. Szabó Gábor Timpex Bölcsésszel egy verőhibával a második helyen várta a következő fordulót. A legesélyesebb Horváth Balázs (PM Jumping Lady) két verőhibát ejtett, de még ezzel is elsőként fordult. 

Bár izgalmasan alakult a végjáték, Horváth Balázs végül nagyon szép pályát ment és ismét megnyerte a magyar bajnoki címet és ezzel a Fiat 500-as személyautót. „Az első körben nem igazán ugrott jól PM Jumping Lady, kicsit feszes, merev volt és így bejött két verőhiba. Persze ilyen magas, nehéz pályán ez benne van. Nagyon szoros volt az eleje és a második körben próbáltam higgadt maradni” mondta el a nyertes a verseny után.

A győztes Horváth Balázsnak ez már a negyedik magyar bajnoki címe a harmadik lóval. PM Jumping Lady-vel ismételt, hiszen tavaly is vele lett bajnok. 

A második helyezett az egész verseny alatt kiegyensúlyozott jó teljesítményt hozó ifj. Szabó Gábor Timpex Bölcsésszel. Ritkaság, hogy a dobogón hölgy lovast köszönthetnek, ez most bekövetkezett Hugyecz Mariannak (Chacco Boy) köszönhetően.

A felnőtt döntő első hat helyezettjének eredménye (összesített):

 1. Horváth Balázs, PM Jumping Lady, Airvent LK, 8,34 hp
 2. Ifj. Szabó Gábor, Timpex Bölcsész, Timpex Nyíregyháza LK, 16,00 hp
 3. Hugyecz Mariann, Chacco Boy, Hetényegyházi Hullám, 16,87 hp
 4. Técsy Attila, Chacco, Nyíregyházi Főiskola, 19,05 hp
 5. Lázár Zoltán ifj., Lacrima Di Felicita, Lázár Lovaspark SE, 21,45 hp
 6. Füzér Gábor, Le Royal, Kiskunhalasi LTSE, 21,70 hp

Szilágyi Réka a fiatal bajnok

A tíz akadály magasságát 140 cm-re állították és egy vizesárok is nehezítette a 11 páros feladatát a Fiat OB fiatal lovasok döntőjében. A lovasok a hozott eredmények szerinti fordított sorrendben indultak, a végén léptek színre a legjobbak, így Szilágyi Réka Médea Of Brightnessel startolt utoljára. A Prosper LK lovasa egyenletes, szép pályát ment, bár egy akadályt leütött, de továbbra is vezető helyen várta a második fordulót, ahol már csak nyolc akadály állt a pályán. A páros itt is magabiztosan teljesített és megszerezte a bajnoki címet.

Szilágyi Réka nehezen jutott szóhoz örömében: „Igazából boldog vagyok, nem nagyon tudok ehhez mit hozzátenni. Jól volt pálya, fegyelmezetten ment a lovam. Hogy nehéz volt-e a döntő? Minden döntő nehéz, de megcsináltuk.”

A fiatal lovas döntő első három helyezettjének eredménye:

 1. Szilágyi Réka, Médea Of Brightness, Prosper LK, összesített hiba: 5,18 hp
 2. Vándor Zsófia, Quintus, Varga Ménes GYLE, összesített hiba: 13,47 hp
 3. Matyi Bianca, Cortina, Zselic-Farm, összesített hiba: 20,67 hp 

Debreczeni Éva az amatőr bajnok

Az amatőr fináléban 23 lovas startolt, a számot egyszeri összevetéssel rendezték a 125 cm-es pályán. A bajnoki cím sorsa egyértelművé vált az utolsóként induló Debreczeni Éva (Baby Queen) kiváló, hibátlan lovaglásának köszönhetően. Csak a dobogó többi fokáért alakult ki nagy csata és összevetés. Botos Eszter, Milesz Eszter, Ötvös Nóra nagy csatát vívtak. Végül Milesz Eszter Hot Chocolate nyergében szerezte meg az ezüstöt, a bronzot pedig Ötvös Nóra Mákos Nadli F-fel.

„Mindhárom nap remekül mentünk. Bár nem hiszek a számmisztikában, de úgy tűnik, nekünk szerencsét hoz a 13-as szám. Tegnap a tizenharmadikként startoltunk, nyertünk, ma ünnepli Baby Queen a 13. születésnapját, szóval a számok még is csak jelenthetnek valamit. Nagyon szép születésnapi ajándékot kapott és adott a lovam. A pálya egyébként nem okozott gondot, talán két balforduló volt, amikor segítenem kellett. Összességében kiváló négy napot tudhatunk magunk mögött és nagyon örülök a sikereknek” nyilatkozta Debreczeni Éva.

Az amatőr döntő első három helyezettjének eredménye:

 1. Debreczeni Éva, Baby Queen, Állatorvos-tudományi Kar TLC, 0 hp
 2. Milesz Eszter Hot Chocolate öv. 0 hp, 35,16
 3. Ötvös Nóra, Mákos Nadli F öv, 0 hp 35,53

2014.09.02 Forrás és fotó: dijugratoob.hu

Hozzászólások