Férj és feleség csatája a Nemzeti Lovardában

Négy napon át küzdöttek lovasaink a Nemzeti Lovarda pályáján 28. alkalommal megrendezett Gróf Széchenyi István Emlékversenyen, melynek Nagydíja 145 cm-es magasságon, 26.000 euró összpénzdíjért zajlott.

A versenyben hat lovas teljesítette hibátlanul a Karádi László által épített pályát, de csak ketten tudtak a 80 másodperces alapidőn belül lovagolni. Hatodik helyen végzett a még csak 19 éves Bagyánszky Gabriella Cesanneal, megelőzve az ötödik helyezett török Kaan Kizilkaplant és Faro 117-et. Századra azonos idővel a harmadik helyen végzett Szuhai Gyula Cornettoval és Füzér Gábor Le Royallal.

Az összevetésbe a korábban már többször győztes pozsonyi házaspár, Monika és Marian Stangel került, ahol Monika Stangel a sárga Chacco Boy Diamonddal került ki győztesen, megelőzve férjét Marian Stangelt, aki Badarcot lovagolta.

A négynapos verseny döntőiben rendre magyar sikerek születtek. A gyermek korosztály vasárnapi döntőjében a favorit Szuhai Péter győzött Zaferáhval, megelőzve válogatott társát Tóth Boglárkát, aki Cosimellát lovagolta. Az U25-ös kategóriában a 17 éves Kalán Eszter győzött a szürke Ajándékkal, második lett Jármy Vince Prímával, harmadik pedig ifj. Lázár Zoltán Jotterrel. A Kiskör döntőjét Krucsó Szabolcs nyerte Sherryvel, míg a középkör döntője is fergeteges összevetést hozott, ahol a győztes Búza Krisztián lett Fortenderrel.

2015.06.08. Forrás: Dijugratoszakag.hu

Hozzászólások