Európa-bajnokságra minősültek díjugratóink

Huszonkettedik alkalommal huszonegy nemzet díjugratói mérték össze tudásukat az ausztriai Linz hagyományos CSIO versenyén. A verseny a Furusiyya Nemzetek Díjával vette kezdetét, ahol Orbán Emil, Horváth Balázs és Hugyecz Mariann minősülést szerzett az aacheni díjugrató Európa-bajnokságra.

Péntek délután a maximális tizenhárom csapattal, köztük a magyar válogatottal startolt a Furusiyya Nemzetek Díja sorozat idei második európai állomása. Erős mezőnyben vette fel a versenyt a Németh István szövetségi kapitány vezette magyar csapat. Öt lovas, Hugyecz Mariann, Orbán Emil, Szász Sándor, Szuhai Gyula és Horváth Balázs közül a csütörtöki kvalifikációs versenyszám döntötte el, hogy mely párosok lovagolhatnak a Nemzetek Díja versenyszámban.

Szuhai Gyula Casingerrel az első napon nem tudott hozzátenni az eredményhez. Orbán Emil és lova Esprit De Vie, valamint Horváth Balázs Zordonnal azonban hibátlan pályával kezdték a négycsillagos CSIO 160 cm-es első fordulóját, míg Hugyecz Mariann és Chacco Boy négy hibaponttal zártak. Ezzel a három eredménnyel minősülést szereztek lovasaink az augusztusi aacheni díjugrató Európa-bajnokságra.

A záró fordulót csapatunk a második helyen kezdte, végül azonban nyolcadikként végeztünk a tizenhárom nemzetből álló mezőnyben. A linzi Furusiyya Nemzetek Díja cseh győzelemmel zárult.

A Nemzetek Díja után az egyéni versenyszámokkal folytatódott a linzi CSIO. A szombati napon magyar részről Szász Sándornak sikerült kiemelkednie, hiszen a 155 cm-es világranglista pontot adó nagykör versenyszámban egy hibapont időtúllépéssel a kilencedik helyen végzett. 11 éves pej ménjével, Luftikus Boyjal, akivel már első napon is volt egy második helyezése, ilyen magasságon ez volt az első kiemelkedő sikere. Díjugratónk azonban a középkör döntőjében is bizonyított, ahol hibátlanul teljesítette Landspiellel a 145 cm-es alappályát, és végül 69 indulóból egy verőhibával az összevetésben is a helyzettek között végzett.

A fiatal lovak versenyszámában szombaton Szuhai Gyula a nyolcadik helyen végzett a 8 éves Cornet Obolensky apaságú Cornettoval, míg a vasárnapi döntő számban Hugyecz Mariann 7 éves lova Belcanto ugrott hibátlanul még az összevetésben is.

2015.05.11. Forrás: Dijugratoszakag.hu

Hozzászólások