Bábolnai címvédés és toszkán siker a díjugratóknál

A húsvéti hétvége nem csak egy fergeteges bábolnai címvédést hozott Kovács Henrinek, de Horváth Balázsnak toszkánai sikerének is örülhettünk.

Horváth Balázs és Zordon a budapesti CSIO-n – Fotó: csiobudapest.hu

 

Tavasz, húsvét, Bábolna

2017 országos szezonnyitó versenyére ismét Bábolnán került sor. A csütörtöki regionális versenyre, majd az azt követő háromnapos országos minősítőre nagyon sok lovas nevezett. A legnépesebb mezőny a pénteki 120 cm-es versenyszámban 114 induló, 130 cm-en pedig 85 fő lovas volt. A fő versenyszám a 145 cm-es Húsvéti Nagydíj volt.

A bábolnai verseny első két napja Varga Balázsról szólt, aki egyaránt nyerte a pénteki és szombati 140 cm-es versenyszámokat Lottival és Jloval.

A 145 cm-es Húsvéti Nagydíjban hét induló tudta Fodor István pályáját hibátlanul teljesíteni, majd az összevetésben ugyanez a hét páros ismét hiba nélkül ért célba. Kovács Henri 2016 után idén is lenyűgöző stílusban szerezte meg az első két helyet, harmadik a kirobbanó formában ugró sárga Duchéval ifj. Petrik Béla.

Magyar díjugrató siker Toszkánában

Megvan a 2017-es szabadtéri szezon első kimagasló nemzetközi eredménye a magyar díjugrató sportban. A három hetes Toscana Tour végső, 150 cm-s Nagydíjában Horváth Balázs Zordonnal végig hibátlan maradt és a negyedik helyen végzett.

2017.04.19. Forrás: Díjugrató Szakág

Hozzászólások