Lovasával maradhat az olimpiai bajnok díjló

Valószínűleg élete legszebb születésnapi ajándékát kapta Carl Hester, mégpedig azt, hogy megtarthatja olimpiai bajnok lovát, Uthopiát. A 15 éves mén május végén egy árverésen cserélt gazdát.

Hosszú várakozás, sok aggodalom és idegeskedés után végül megnyugtatóan zárult Uthopia kálváriája.

Carl Hester legendás lova, aki 2012-ben az aranyérmes angol olimpiai díjlovas csapat tagja volt, május 27-én egy nyilvános árverésen került kikiáltásra. A ló tulajdonosai ekkor még Tom Keenan és James Neill voltak, az aukcióra pedig csődeljárás miatt került sor. Az olimpiai bajnok ló mellett kalapács alá kerültek még autók, ékszerek és órák is.  

A licitet a ló további sorsa szempontjából különösen kockázatossá tette, hogy nem volt minimálár megszabva. A Wilsons Aukciósház árverésén az érdeklődők online is licitálhattak a lóra.

Végig nyitott kérdés volt tehát, hogy vajon ki vásárolja meg a 15 éves mént – bár a Wilsons közleményben jelentette ki, hogy nagyon komolyan veszik Uthopia jólétét, illetve hogy tisztában vannak azzal, mennyire fontos, hogy ugyanolyan magas színvonalú gondoskodásban és ellátásban részesüljön, mint eddig. 

A megnyugtató hírekre több mint egy hónapot kellett várni, mára azonban bizonyos, hogy Uthopia Carl Hesternél töltheti nyugdíjas éveit.

A lovas június 28-án Facebook oldalán tette közzé az örömhírt. "Elnézést a hosszas várakozásért, de megérte" – írja. "Megerősíthetem, hogy Uthopia sorsa biztos, otthon maradhat azok körében, akik annyira szeretik." Mint írja, a vásárlásban érintett személyek meg kívánják őrizni névtelenségüket, de ő nagyon hálás nekik. Emellett mindenkinek megköszönte a támogatást és hozzátette: ez egy nagyon stresszes időszak boldog befejezése, ami egészen különlegessé teszi másnapi születésnapját

Uthopia 165.000 angol fontért, azaz több mint 63.000.000 forintért kelt el.

Forrás: Horse&Hound

Hozzászólások