Ismét rekordot döntött Charlotte Dujardin és Valegro

Nagy-Britannia díjlovas csillaga, Charlotte Dujardin, és kitűnő heréltje, Valegro újabb világrekordot állított fel a FEI Világkupán a franciaországi Lyonban. Pontszámuk nem kevesebb, mint 87.129 % lett a Nagydíjban.

A brit páros ragyogó pályafutását az elmúlt két évben mi sem bizonyítja jobban, mint a Nagydíjon elért világrekord, a zenés kűrben elért sikerek, továbbá az olimpiai és Európa-bajnoki aranyérem.

A lyoni Világkupán pedig megdöntötték a korábbi, 2013-as (szintén sajátjuknak mondható) rekordot, és mindeközben egyáltalán nem úgy tűnt, mintha erőlködtek volna: a gyönyörű, lendületes passzázst, vagy a gördülékeny vágtaperdüléseket játszi könnyedséggel teljesítették, egyetlen hibájuk a piaff teljesítése közben volt.

A 28 éves Charlott Dujardin így nyilatkozott a verseny után: “Nagyon szerencsés vagyok, hogy ilyen lovam van, hiszen bárhova megyünk, ő mindig teljesíteni akar, soha nem hagy cserben, bár ez alkalommal kicsit aggódtam a nagy aréna miatt. Az első napon eléggé ideges volt, és azt gondoltam, hogy emiatt valószínűleg rosszabbul fog teljesíteni, de mikor belvagoltunk a négyszögbe, egyszerűen csak tette, amit kértem tőle, így a maximumot nyújthattuk.”

Úgy tűnik, az átlagon felüli teljesítmény a brit páros napi rutinja, bár Dujardin állítása szerint szóhoz sem jutott, mikor megtudta, hogy rekordott döntött a Nagydíjon, és ezzel bebizonyosodott, hogy díjlovas karrierje a 2012-es olimpiai játékok óta továbbra is megállíthatatlanul ível felfelé.

Az eredményhirdetés utáni boldog pillanat: Charlotte Dujardin és Carl Hester

A négyszögben egyáltalán nem gondoltam a pontszámokra, csak teljesítettem a programot. Az edzőm (Carl Hester) is elégedett volt, ami mindig jót jelent, és amikor megtudtam a pontszámot, az fantasztikus érzés volt!” – büszkélkedett a versenyző.

Az interjú, és a versenyről készült felvétel itt látható: Dujardin-t nemcsak sorra elért sikerei teszik nagyszerű versenyszemélyiséggé, hanem szimpatikus hozzáállása is a megmérettetésekhez. Mikor a versenyről, és versenytársairól kérdezték, azt állította, hogy ő nem akar mindenáron nyerni, könnyen elfogadja, ha valaki jobb nála, egyszerűen csak megpróbálja a maximumot nyújtani, de soha nem tudni, mi lesz a végkifejlet, és ez az, ami érdekessé teszi minden alkalommal a versenyeket.

2014.04.24. Schuch Lili, Lovasok.hu
Forrás: FEI.org
Fotó: FEI.org, Canva
Frissítve: 2022.08.03.

Hozzászólások