Lóra ültek Vépen

Lóra ültek Vépen

Hat megye és két régió díjlovasai találkoztak a versenysorozat döntőjén a hétvégén Vépen. A népes mezőnyben egy alig kilenc éves kislány volt a legfiatalabb induló. A díjlovaglás most kezd népszerűvé válni, és hasonlóan a többi sportághoz, ezt is tanácsos már gyerekkorban elkezdeni.

A harmadik éve tartó versenysorozaton jellemzően fiatal résztvevők indulnak el. A hat megyét átfogó viadal korábbi állomásai közt szerepelt például Hévíz, Balatonvilágos és Keszthely is. A legrátermettebb lovasok a vépi döntőn küzdhettek egymással.

Major Albert – versenyigazgató:
“A korábbi versenyeken 50%-ot kellett teljesíteni, akinek ez sikerült, az kvalifikálta magát a döntőbe. 85 startunk van, meg vagyok elégedve.”

A díjlovasok a szemnek is kellemes látványt nyújtanak: egyenes tartásuk, fényes csizmájuk és kifogástalan öltözékük előírás, így diktálja a hagyomány. Kilenc-tíz éves korban tanácsos megismerkedni ezzel a sportággal. A mezőnyben sok fiatal induló volt.

A lovaglás több iskolában már a testnevelés  része, és a technikai sportok világában már messze nem a legdrágább elfoglaltság. Még egy megoldandó feladata van a verseny szervezőinek: népesebb közönséget csábítani a viadalra.

Forrás: Szombathelyi Televízió 2007-09-03
Frissítve: 2023.02.05.
Fotó: Canva

Hozzászólások