Cowboyok és marhák a karámban

Cowboyok és marhák a karámban

 

Kaposváron, a Pannon Lovas Akadémián rendezték a reining és western számokat az országos bajnokság harmadik fordulójában a hétvégén. Idén már másodjára gyűltek össze a cowboyok a somogyi városban.

A Magyar Lovas Szövetség által kiírt országos bajnokság első fordulójához hasonlóan – amit egyébként megosztva tartottak az alföldi Ballószög és Kaposvár között – ismét Somogyba érkeztek hazánk vadnyugati lovasai, hogy ezúttal a reining, illetve a western számokban mérjék össze tudásukat.

Mintegy 35 versenyző 50 lóval nevezett az ügyességi kategóriáktól kezdve egészen a marhás számokig. Nem mellesleg utóbbi kategória örvendezett – a gyorsasági feladatok mellett – a hétvége legizgalmasabb és leglátványosabb viadalának, amikor a párokban induló lovasoknak az egyik karámból a másikba kellett terelniük a versenybíró által kijelölt marhákat.

Érdekesség, és egyben a feladat nehézségét mutatta, hogy az első hat (!) páros teljesítményét érvénytelenítették, mivel nem a szabályoknak megfelelően tereltek. Ezt a számot végül a Katona Szabolcs-Dörnyei József kettős nyerte hat begyűjtött állattal.

További eredmények:

WESTERN
Trail:
Open:
  1. Blank Dóra, AS Ranch
Amateur:
  1. Blank Dóra, AS Ranch
Roping:
  1. Szalontai Zoltán, Silverado Ranch
Team Penning:
  1. No Name Team (Kastély Attila, Daniel Mezdej, Tisch Roland)
REINING
Jackpot:
  1. Gór Mária, El Bronco Ranch
Open:
  1. Daniel Mezdej, Eldorado Ranch
Youth Open:
  1. Ambrus Noémi

Az ob következő fordulóját Debrecenben rendezik majd.

 

2007.07.03. Pecsuvácz Péter
Forrás: Somma.hu
Frissítve: 2023.03.22.
Fotók: Canva

Hozzászólások