Bravúros befutók a Kincsem Parkban

Bánhatod, ha lemaradtál a szombati ügetőről, hiszen az idei szezon első kiemelt futamában, a Sennyey Géza Emlékversenyben az utolsó pillanatokig lehetett izgulni az első három ló sorrendjén. A többi futam is hasonLÓ bravúros befutókat hozott, ha tehát elmulasztottad volna, ügess velünk át a Kincsem Park ötödik ügetőnapján!

Összefoglaló a 2016. február 20-i ügető futamokról:

1. futam – Várad Hendikep:

Open, Nebraska és Knock vették a legjobb startot, míg Rolling Stones hibával kezdett és rögtön diszkvalifikálták. Mire az első egyenesbe értek, kettesoszlopokba rendeződött a mezőny Open mögött. Az első páros tagja volt Nebraska és Knock, majd megjelent a térhátrányát hamar ledolgozó Nyári Zápor és Nekifutó, őket pedig Amy's Love és Rigoletto kettőse követte. A túlsó oldalon Amy's Love indult el nagy lendülettel és a kanyarra érve át is vette a vezetést. Mögé Nebraska került, aki mellé Nyári Zápor is megérkezett, de Rigoletto sem adta még fel a harcot. Amy's Love rendkívül magabiztosan nyerte a futamot, mögötte Rigoletto volt a legfittebb és felügetett másodiknak, Nebraska pedig megőrizte a harmadik helyet.

Befutási sorrend: Amy's Love (7) – Rigoletto (4) – Nebraska (5)
Győztes idő: 21,5

Amy's Love rendkívül magabiztosan nyerte meg a nap első futamát.

2. futam – 2016. évi Amatőr Kupa Hendikep II. futam:

Norman vette a legjobb startot, mögötte Rubino TIM és Naomi kettőse ügetett. Alvena Quickly gyorsított és felügetett a második helyre. Mire a második kanyarba értek, ő maradt egyedül a második járáson, mögötte libasorban Rubino TIM, Naomi, Silver Lady és Mariska ügettek. A túlsó oldalon Norman és Alvena Quickly mögött is kialakult egy páros, Rubino TIM mellé ment fel Naomi. A favorit Silver Lady csak az utolsó kanyarban indult el többekkel együtt. Naomi volt a legerősebb a befutóban és ő nyerte a futamot, Alvena Quickly és Silver Lady pedig a helyezéseken osztoztak.

Befutási sorrend: Naomi (2) – Alvena Quickly (3) – Silver Lady (6)
Győztes idő: 19,3

3. futam – Nyakas Díj

Temass rögtön a start után hibázott és kiesett a versenyből. Saron vállalta magára a vezetést, mögötte She's Vivienne és Passion Grif ügettek, majd Morana Peska, Timoteo, Show Kronos, Chevallier SR és Donata DZ volt a további sorrend. A túlsó oldalon Passion Grif is elugrotta magát és kiesett a versenyből. Megkezdte a zárkózást Timoteo és Show Kronos. Mire a befutóra fordultak, Timoteo már a vezető Saron mellett ügetett, a befutóban aztán tovább gyorsított és megnyerte a futamot, Saron mögé pedig Morana Peska zárkózott fel a harmadik helyre.

Befutási sorrend: Timoteo (8) – Saron (1) – Morana Peska (4)
Győztes idő: 18,5

Timoteo a befutóra érve csapott a lovak közé és megnyerte a futamot.

4. futam – Erika Díj:

Tomikának és Tarantinonak sikerült  jól az indítás, őket kb. 10 méterrel követték a többiek. Tiny Angel, Tommy Lee, Rock and Roll, Taddeus, Unipress és To Be Continued volt a sorrend, utóbbit a második kanyar előtt diszkvalifikálták. A túlsó oldalon Tomika elfáradt, sorra előzték meg őt a többiek. Tarantino vette át a vezetést és folyamatosan növelte előnyét, végül pedig könnyen nyerte a futamot. Rock and Roll érkezett meg szép finis után a második helyre, Tiny Angel szerezte meg a harmadik díjat.

Lejelentették: (2) Senorita-t
Befutási sorrend: Tarantino (5) – Rock and Roll (1) – Tiny Angel (3)
Győztes idő: 20,8

5. futam – Globus Díj

Off Road szokás szerint jó startot vett és elment vezetni, mögötte Magiszter, Philadelphia, Overnight és Nőcsábász volt a sorrend. Nőcsábász már az első egyenesben megkezdte a zárkózást és a második patanyomot felvállalva felment Magiszter mellé a második, harmadik helyre. A befutóra Off Road érkezett elsőként, azonban hatalmas lendülettel jött Nőcsábász és Philadelphia is. Végül célfotót kértek az első és a második helyre is Nőcsábász, Off Road és Philadelphia között. A lovak a leírt sorrendben értek célba.

Befutási sorrend: Nőcsábász (2) – Off Road (5) – Philadelphia (4)
Győztes idő: 17,7

Nőcsábász impozánsan nyerte meg a Globus Díjat.

6. futam – Mother's Song Hendikep:

Offenbach Bigi volt a leggyorsabb a startot követően, azonban a tribün elé érve Imperiál gyorsított és átvette tőle a vezetést. Offenbach Bigi mögött libasorban ügetett a mezőny, Zavita Meerswal, Szimfónia, Landlord és Celebrity Classic sorrendben. Utóbbit a második kanyarban diszkvalifikálták. Imperiál a célegyenesig vezetett, ott Offenbach Bigi visszavette ezt a pozíciót és megnyerte a futamot. Zavita Meerswal lett a második, Szimfónia a harmadik. 

A futam után a 6-os számú ló hajtója, Kolozsi László óvást emelt a 2-es számú ló hajtója, Varga Sándor ellen szorítás és akadályozás címén, de az óvást a Versenyintézőség elutasította.

Befutási sorrend: Offenbach Bigi (5) – Zavita Meerswal (3) – Szimfónia (2)
Győztes idő: 17,7

7. futam – Sennyey Géza Emlékverseny:

Grumetti indult a leggyorsabban, őt Milliondollar Lux és Real Bee Power kettőse követte, majd Rinette Streamline és Credits by Myself érkeztek, a mezőny végén Rionero ügetett. Nagyon jó tempót diktált a vezető Grumetti, ennek ellenére mindenki tartotta vele a lépést. Az utolsó kanyarban próbált kiszabadulni a falról a favorit Rinette Streamline, azonban elugrotta magát. Grumetti vezetésével érkezett a mezőny a célegyenesre, ahol többen is támadásba lendültek. Az utolsó métereken előzte meg Credits by Myself tréningtársát, Grumettit, aki megőrizte a második helyet a támadó Millindollar Lux-szal szemben.

Lejelentették: (9) Simoni's Spice-t
Befutási sorrend: Credits by Myself (3) – Grumetti (2) – Milliondollar Lux (6)
Győztes idő: 16,3

Credits by Myself  nyerte az idei első kiemelt ügető futamot.

8. futam – Zanussi Hendikep

Szilvás kezdett gyengébben, de ő sem volt kiszakadva a többiektől. Rangos Meteor ment el vezetni, mellé Marót zárkózott fel, majd Raffaello és Prometheus következtek, őket pedig Oli Sun és Svéd Barát követte. Oli Sun hibázott, így diszkvalifikálták. A túlsó oldalra érve Prometheus felügetett Rangos Meteor mellé, a túlsó oldal végén pedig át is vette a vezetést. Mögötte kettesoszlopokba rendeződött a mezőny, Rangos Meteor és Svéd Barát, Marót és Raffaello, majd Szilvás és Tiko Time következtek. A befutóra fordulva is még jelentős volt az előnye Prometheus-nak, azonban az utolsó métereken olyan lendülettel érkezett Szilvás, hogy a célig pont le tudta előzni a favoritot. Az ötéves ménnek ez már a második sikere volt az idén. Rangos Meteor szerezte meg a harmadik díjat.

Befutási sorrend: Szilvás (1) – Prometheus (6) – Rangos Meteor (3)
Győztes idő: 20,0

9. futam – 2016. évi Segédhajtó Kupa Hendikep I. futam

Spar Lady kezdett tragikusan, míg Jávor Class szinte kilőtt a startnál és elment vezetni. Mögötte Sikerdíj, Rozália, Reine Fille, O-Livia és Jackson Junior volt a sorrend. Elég kaotikusan alakult a verseny, többen is hibáztak. Rainbow Place, Spar Lady és O-Livia lettek diszkvalifikálva, miközben az élen ügető Jávor Class is elugrotta magát, és a mögötte érkező Sikerdíjat is kizárták. Így Reine Fille került az élre, akit Örömtűz támadott meg a befutóban, de a kanca tudott újítani és megnyerte a futamot. Örömtűz mögött Spulni végzett a harmadik helyen.

Befutási sorrend: Reine Fille (6) – Örömtűz (3) – Spulni (4)
Győztes idő: 19,8

Reine Fille nyerte meg a kissé tragikusra sikeredett futamot.

A következő ügető versenynap február 27-én szombaton lesz a Kincsem Parkban:

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont: 2016. február 27-én szombaton 14:00 órai kezdettel
  • A belépés ingyenes
A versenyekről közvetít a 
 

2016.02.22.
Forrás: kincsempark.hu,
Fotók: Major Zsolt

Hozzászólások