Beszámoló- Méltó helyen az Első Szabadidős Döntő

Csodálatos őszi hétvégén került megrendezésre a Nemzeti Lovardában a Szabadidőlovasok Első Döntője. Hosszú évek óta várták ezt az alkalmat országszerte a lovasok, hogy a különböző sorozatok versenyzői és magánlovasok összevethessék tudásukat.

Beszámoló- Méltó helyen az Első Szabadidős Döntő
Beszámoló- Méltó helyen az Első Szabadidős DöntőA 2021- es évben végre minden összeállt ahhoz, hogy megrendezhető legyen az első döntő. A vártnál jóval magasabb, 700 feletti startszám, 140 boxfoglalás, több, mint félszáz edző és egyesület. A lovasok ugró, ügyességi, díjlovas és futószáras kategóriákba minősülhettek az év során, s ezekben kezdő, haladó és nehéz szinteken indulhattak korosztályuknak megfelelően a győztesnek járó kupáért.

Beszámoló- Méltó helyen az Első Szabadidős DöntőMár pénteken megérkeztek a legtöbben a Nemzeti Lovardába és megismertethették a lovaikkal/ póniikkal a környezetet. A szabadtéri pályán szükség volt az ismerkedésre, mert a színesebbnél színesebb akadályok, a vakító homok sok lónak idegen dimenzió volt. Ennek tükrében kezdhették meg a lovasok a szombati napot meglehetős pontossággal fél kilenckor. A pályabejáráson egészen kis gyermekek is részt vettek és hihetetlen rutinnal lovagolták ezt követően lovaikat/ póniikat. Elismerésre tarthatnak számot a szülők és az edzők is a felkészült, rendezett megjelenésű, ápolt ló és lovas párok miatt.

Beszámoló- Méltó helyen az Első Szabadidős DöntőA két nap leforgása alatt komoly baleset nélkül 242 lovas 187 lóval teljesített 717 startot. Mindkét nap eredményhirdetések zárták a kategóriákat és a vasárnapi nap végén csapat és a döntő eredményhirdetése zajlott.

Beszámoló- Méltó helyen az Első Szabadidős DöntőBeszámoló- Méltó helyen az Első Szabadidős DöntőBeszámoló- Méltó helyen az Első Szabadidős Döntő

Elsőként Tanita Lovasboltja támogatta a rendezvényt, s a későbbiekben a rendezvény mellé állt számtalan támogató hihetetlen nagy mértékű felajánlásokkal.

Hajrá szabadidőlovasok!

Fotók: Hajdu Krisztina és Tokodi Tícia

Lovasok.hu

2021.10.25.

Hozzászólások