BelevaLÓ mének csatáztak az ügetőn

Fickósra sikerült a vasárnapi ügetőnap legrangosabb ütközete, az Addicted Díj, melyben Rocket Boy helyezkedett a legjobban. No Bi és Lardon is mérföldkőhöz érkezett 150. startjával, míg a napzáró Uxor Hendikepben Number One volt az abszolút első. További érdekességek ügetnek elő a Kincsem Parkból:

Rocket Boy fél méterrel a föld felett

Remek összecsapással rajtolt a Kincsem Park utolsó szeptemberi ügető napja. Az Alexandra M. Hendikepben főfutamokban is többször megfordult rutinos ügetők néztek egymással farkasszemet. Rafael Bit egy jól sikerült start után magabiztosan nyerte a futamot, mögötte Orinoco elugrotta magát, így Offenbach Bigi lett a második, Oklahoma Font a harmadik.

Befutási sorrend: Rafael Bit (1) – Offenbach Bigi (9) – Oklahoma Font (4)

Starthely tévesztésen múlt a dobogó

Komoly mérföldkőhöz érkezett a Dönci istálló kilencéves ménje, No Bi, aki a 2016. évi Amatőr Kupa Hendikep újabb felvonásán pályafutása 150. startját abszolválta. A befutóban Sunny volt a legerősebb és megnyerte a futamot, a második helyért volt nagy küzdelem Naomi, Olasz Lány és Louvre között.

A futam után a Versenyintézőség diszkvalifikálta a harmadikként célba érő Olasz Lányt, mert nem a számára kijelölt starthelyről indult.

Befutási sorrend: Sunny (5) – Naomi (3) – Louvre (4)

Visszavágó trió

Visszavágó alakult ki a Harpagon Díjban, ugyanis Szilvás, Trencsén és Pálinka triója augusztus közepén a Gábor Díjban is összemérték már erejüket. Akkor a fentebb leírt sorrendben értek célba, most azonban számolniuk kellett erős ellenfelükkel, Silver Lady-vel, akinél Trencsén tudott gyorsabb lenni. A későn lehetőséghez jutó Szilvás ezúttal a harmadik helyen ügetett be a célba.

Befutási sorrend: Trencsén (2) – Silver Lady (6) – Szilvás (1)

A ménekről szólt a vasárnap legrangosabb ütközete, az Addicted Díj. Izgalmas volt az utolsó 600 méter, a sokáig vezető Vamos Kemp ugyanis kétoldalról is támadást kapott. Rocket Boynak lett útja belül, kívül pedig megindult a másik favorit, Paperboy aki kisebb kihagyás után küzdött most, de nem tudta megverni riválisát. Nyíres érkezett a harmadik helyre.

Befutási sorrend: Rocket Boy (5) – Paperboy (6) – Nyíres (1)

Kiegyenlített verseny zárta a napot

A tizenkét indulót számláló Uxor Hendikepben a favoritok közül páran még nem bizonyítottak hosszú távon, míg a többiek hiába szeretik a több mint két körös megmérettetéseket, mostanában nincsenek igazán formában. Érdekesség, hogy az élről fordulók közül ott volt Lardon, aki 150. futamát abszolválhatta.

Másodszorra sikerült az indítás a nap utolsó futamában. Number One, Rutkai és Miki Manó voltak a leggyorsabbak a start után, Rutai azonban már az első kanyarban hibázott és kiesett a versenyből. Number One elsőként érkezett a befutóra, azonban a teljes mezőny a nyakán volt, szinte mindenki támadásba lendült. Legnagyobb hévvel Lardon érkezett, de így sem sikerült elkapnia a start óta vezető Number One-t, őket Rolling Stones követte a célban.

A futam után a Versenyintézőség hivatalból óvást emelt a második helyen célba érő Lardon (6) ellen és súlyos hajtási szabálytalanság miatt a versenyből diszkvalifikálta.

Befutási sorrend: Number One (1) – Rolling Stones (3) – Tartalosz (8)

2016.09.27. Forrás, fotó és videó: Kincsempark.hu

Hozzászólások