Az ügető Mikulása győzelmeket hozott

A Mikulás a Kincsem Park ügető napjára is kilátogatott, igaz, még jóval az éjszaka előtt. Puttonyában rajt-cél győzelmek, izgalmas harcok, de még diszkvalifikációk is voltak.

Vernon Boko start-cél győzelemmel nyerte a 4200 méteres Baka Hendikepet. Lakatos Csaba másik idomítottja, Celebrity Classic szerezte meg a második helyet, Miki érkezett harmadiknak.

Összefoglaló a 2015. december 5-i ügető futamokról:

1. futam – Horvát Dezső Emlékverseny:

A start után hamar kettes oszlopokba rendeződött a mezőny. Traffipax és Bezique Va Bene kettőse vezetett, majd Tartozó és Repeta következtek, utánuk Priscilla, Trencsén, Pálinka és Rozália sorrendben ügettek a lovak. A túlsó oldalra érve Traffipax elfáradt, Bezique Va Bene egyedül maradt az élen. Trencsén indult el a mezőny végéről és a kanyarra érve már harmadikként ügetett Bezique Va Bene és Tartozó mögött. A befutóra fordulva elindult Pálinka és Szilvás, utóbbi azonban galoppozott. Pálinka volt a legerősebb és megnyerte a futamot, Trencsén és Tartozó szerezték meg a helyezéseket.

Befutási sorrend: Pálinka (1) – Trencsén (4) – Tartozó (2)
Győztes idő: 19,6

2. futam – Gyúrós Istálló Díja:

Többen is hibáztak a start után, Serafina Ketti-t diszkvalifikálták. Trotzwo állt a mezőny élére, mögötte Temass és Spulni, Sebastian Ketti, Rock and Roll, Tarantino és Tücsök volt a sorrend. A túlsó oldalon Spulni ment fel a második helyre, az élen még mindig Trotzwo ügetett. A befutóban Tücsök lendült bele nagyon és átvette a vezetést, de Temass sem hagyta magát, felment Tücsök mellé és hatalmasat csatáztak a győzelemért, amit végül Temassnak sikerült megszereznie. Spulni ért célba harmadikként.

Befutási sorrend: Temass (6) – Tücsök (10) – Spulni (3)
Győztes idő: 20,2

Temass-nak sikerült megszereznie a győzelmet Tücsök elől.

3. futam – Kulik Farm Díja:

Rózsakert kapta el legjobban a startot és rögtön az élre állt, mögötte Prometheus és Philadelphia kettőse ügetett, majd Landlord, Nebraska és Rise N Shine következtek. Shergar-t diszkvalifikálták az első kanyarban. A tribün elé érve Philadelphia gyorsított és átvette a vezetést, mögötte még mindig Rózsakert tartotta jól magát, majd Prometheus és Rise N Shine következtek, de az egész mezőny szépen együtt haladt. Philadelphia-ra senki nem volt veszélyes, könnyű győzelmet aratott. A második helyért volt szoros küzdelem Landlord és Prometheus között.

Befutási sorrend: Philadelphia (5) – Landlord (6) – Prometheus (2)
Győztes idő: 19,6

4. futam – Orosházi Lovas Egyesület Díja:

Rivális-A és Anders Best kezdtek a legjobban, Trugon galoppozott az első kanyarban, diszkvalifikálták. A tribün előtti egyenesben Anders Best át akarta venni a vezetést Rivális-A-tól, azonban galoppba váltott és ő is kiesett a versenyből. A túlsó oldalra érve Shark WF felment Rivális-A mellé, Rihanna és Szélvihar kettőse követték őket, közel volt még Senorita, és Sütike is megkezdte a zárkózást. Shark WF a kanyarhoz közeledve elkezdett lassulni, sorra hagyták le a többiek. Rivális-A start-célban nyerte a futamot, Rihanna és Senorita csatáztak a második helyért.

Befutási sorrend: Rivális-A (3) – Rihanna (5) – Senorita (10)
Győztes idő: 22,2

Rivális-A start-cél győzelemmel nyerte a futamot.

5. futam – Gy+Gy istálló díja-Amatőrverseny Hendikep:

Topmodell kezdett hibával és kiesett a versenyből. Ronaldo sem kezdett jól, ezzel Milli Nevi-t is hátráltatta. Sensation vezetésével érkezett a mezőny az első egyenesre, mögötte Onyx M., Norman, Pentatlon, Sun City, Kincses, Milli Nevi és Ronaldo volt a sorrend. A túlsó oldalon Ruby Reeves és Milli Nevi kezdték meg a zárkózást. Sensation start-célban nyerte a futamot, Onyx M. és Ruby Reeves szerezték meg a helyezéseket.

Befutási sorrend: Sensation (8) – Onyx M. (7) – Ruby Reeves (10)
Győztes idő: 18,8

6. futam – Baka Hendikep:

Spartacus nagyon nehezen kapott lábra, majd az első kanyarban galoppozott, így kiesett a versenyből. Oron Flying és Vernon Boko küzdöttek a vezető pozíció megszerzéséért, miközben Svéd barát is hibázott. Az első egyenesre érve kialakult az a sorrend, ami sokáig nem változott. Vernon Boko, Oron Flying, Utrillo d’Amour, Láss csodát!, Silver Lady, Celebrity Classic, Örs, Miki és Onze De Mayo. Így haladt libasorban a mezőny egészen 1200 méterrel a vége előttig, ahol elindultak az első támadások. Mire a túlsó oldalra fordult a mezőny, már kettes oszlopokba rendeződtek. Silver Lady kezdett galoppozni a kanyarban és kiesett a versenyből. Vernon Boko mellé felment istállótársa, Celebrity Classic, mögöttük Utrillo d’Amour és Örs, valamint Miki és Onze De Mayo kettőse ügetett. A befutóban indította el hajtója Mikit és Onze De Mayot, aki szintén galoppozott, így kizárták. Vernon Boko-t Celebrity Classic szorongatta, megverni azonban nem tudta, Miki lett a harmadik.

Befutási sorrend: Vernon Boko (4) – Celebrity Classic (8) – Miki (11)
Győztes idő: 24,5

Vernon Boko a szezon leghosszabb futamának győztese.

7. futam – Dr. Németh András Emlékverseny Hendikep:

Elég kaotikusra sikerült az indítás, Kitty Magic-et diszkvalifikálták. Pannus-Com indult a legjobban, mellé felment Pletykás és Miklós, aki a második kanyarban pillanatok alatt visszaesett a mezőny végére. Mire a túlsó oldalra értek, Pannuc-Com mögött már Onesis Goal ügetett, majd Kisasszony és Jackson Junior érkeztek. A befutóban Onesis Goal állt élre, mögötte többen csatáztak a helyezésekért. Közel volt Jackson Junior, Kisasszony és Joyous Woman is nagyot hajrázott.

Befutási sorrend: Onesis Goal (9) – Jackson Junior (11) – Kisasszony (10)
Győztes idő: 20,8

8. futam – Orosháza város díja:

Orifiamma Jet ment el vezetni, mögötte Vamos Kemp, Offenbach Bigi, Reste Premier és Sanger MS volt a sorrend. Meglepetésre a sárga Reste Premier az első egyenesben galoppozni kezdett, így a diszkvalifikálás sorsára jutott. A túlsó oldalon Őrangyal indított támadást és felment Orifiamma Jet mellé, így fordultak a befutóra, ahol Sanger MS is támadásba lendült. A célon Orifiamma Jet és Sanger MS – Őrangyal sorrendben haladtak át, de a Versenyintézőség Sanger MS-t tisztátlan ügetés miatt a futam után diszvalifikálta, így Őrangyal második lett, Offenbech Bigi pedig harmadik.

Befutási sorrend: Orifiamma Jet (2) – Őrangyal (5) – Offenbach Bigi (4)
Győztes idő: 18,3

Orifiamma Jet nyerte el az orosháziak díját.

9. futam – Trendy istálló díja Hendikep:

Stone Capes Judy vette a legjobb startot, mögötte Noble Rose, majd Kazein és Laluna Comtesse, Jákfa és Mambo Girl sorrendben ügettek a lovak, ők alkották a frontot. A mezőny végén Orient Boy és Sziklaszirt ügettek. Utóbbi az utolsó 600 méteren indult el és a befutóban harmadik helyre ügetett fel Stone Capes Judy és Kazein mögé.

Befutási sorrend: Stone Capes Judy (5) – Kazein (6) – Sziklaszirt (9)
Győztes idő: 19,7

A következő ügető versenynap december 12-én szombaton lesz a Kincsem Parkban:

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont: 2015. december 12-én szombaton 14:00 órai kezdettel
  • A belépés ingyenes.
A versenyekről közvetít a 

Vagy nézd élőben az ügető versenyeket a Lovasok.hu-n!

Az élő közvetítés megtekintéséhez kattints a képre.

www.kincsempark.hu

2015.12.07.
Forrás: Kincsem Park
Fotók: Major Zsolt

Hozzászólások