A távlovagló és távhajtó szakág idei eredményei 2012

A távlovagló és távhajtó szakág idei eredményei

 

A távlovas és távhajtó OB negyedik, egyben idei utolsó fordulóját a már hagyományos helyszínen, Izsákon rendezték meg november első hétvégéjén, ahol a szakág elnöke, Bányai Béla is nyeregbe szállt. Elődjéhez hasonlóan ő sem adta fel a versenyzést és a lovaglást, de ma már nem az eredményekért, hanem az egészségmegőrzés jegyében lovagol rendszeresen.

A felnőtt középtávú (80 km) versenyszámot Feketéné Wachtler Katalin nyerte, és ezzel együtt a 2012-es magyar bajnoki címet is megszerezte ebben a kategóriában. Arató Barna második, Kelenfi Norbert harmadik lett, ők a bajnokságon is ugyanezeket a pozíciókat szerezték meg.

A junior távlovas kategória 2012-es magyar bajnoka a pécsi Matyi Bianka lett, aki taktikus versenyzésével a záró forduló második helyezettje lett, de így is meggyőző fölénnyel nyerte el a bajnoki címet. A záró forduló első helyén Bartos Viktória végzett.

Varga Károly, tiszakécskei rövid távú (40 km) versenyző az OB első három fordulójában akkora előnyt szerzett, hogy a negyedik fordulón már nem indult, de így is magabiztosan nyerte a bajnoki címet az egri Feketéné Wachtler Katalinnal szemben.

Izsákon a távhajtók is megmérették magukat, a 100 kilométeres versenyt Molnár Lajos nyerte. Peter Kulier, a tavalyi bajnok harmadikként végzett a záró fordulón, és megszerzett eredményével idén is őt avatják a kategória bajnokává. Molnár Lajos, aki korábban már háromszor megszerezte a bajnoki címet (2004, 2005 és 2010), idén második lett kategóriájában.

Megtartották az idei szakági közgyűlést is, melyen a szakág jövőjéről esett szó. Az elnök elmondta, hogy december 9-én tartják a bajnokavató ünnepséget és eseménydús év következik felnőtt EB és junior VB részvétellel, amire a felkészítést továbbra is Ódor Lajos, a válogatott kapitánya vezeti majd. Évről évre erősödik a szakág és a fiatal lovak világbajnokságán elért bronzérmes helyezés is a sikert bizonyítja.

 

2012.11.10.
Frissítve: 2023.04.15.
Fotók: Canva

Hozzászólások