A bábolnai derby eredményei

A bábolnai derby eredményei

 

Csaknem tucatnyi országból érkeztek indulók a hétvégi IV. Bábolna Derby távlovagló versenyre – azért összességében a magyar nógatások bizonyultak a legeredményesebbnek.

A leghosszabb, 160 kilométeres versenyt Tóth József nyerte Hanimával. 120 kilométeren a német Astrid Götz nyert Jariddal, míg egy másik 120 kilométeres futamon Ódor Enikő Gazal Bátorral. A 80 kilométeres távon az osztrák Burgi Fehleisen (és Shagya 888 IBN Lumbush lova) diadalmaskodott. A 60 kilométeres verseny győztese az Ausztriából érkezett Alexandra Engleder lett Gazal Fabrio nyergében. Negyven kilométeren Arató Barna nyert Aladdinnal. A 20 kilométeres táv után Mihók Csaba és Huba vezér érdemelték ki az első díjat. A fogatok versenyének győztese: Kovács József (lovai: Mabrouk, Rubin). R. Z. * Kisbér

Zala, Tolna és Győr-Moson-Sopron megyéből is érkeztek lovasok a Kisbéri Lovas Klub keddi versenyére – minden évben ezzel a megmérettetéssel veszi kezdetét a díjugrató megyei bajnokság, ezen kívül országos meghívásos verseny is.

Több, mint száz ló és lovas látogatott ki a Majális téren felállított versenypályára. B1, B2 és B3-as kategóriákban – vagyis 90-100, 100-110, és 110-120 centiméteren – mérték össze tudásukat. Külön értékelték a kezdő lovasok, a kezdő lovak, vagy a felnőttek és az ifik teljesítményét. A legtöbb megyehatáron kívüli résztvevő a jó versenypálya és a kisbéri lovas hagyományok miatt választja a versenyt.

 

2007.05.03.
Forrás: 24 óra
Frissítve: 2023.04.05.
Fotó: Canva

Hozzászólások