Szelíd lovakkal – Keszthely

Szelíd lovakkal

 

Keszthely (há) – A naptár szerint már múló, eddigi java részében különösen enyhe tél a lovassport űzőinek is kedvezett, jó januári forgalmat bonyolított le az egyetemi lovasiskola.

A Pannon Egyetem helyi Georgikon karának keretei közt működő lovasiskola a tanüzem részeként kiszolgálja a felsőoktatást: a testnevelési tanórák látogatásához tartozóan választhatják a hallgatók a lovaglást. A nyári lovastáborok látogatói téli szabadidejükben, főként hétvégi napokon folytatják a tréningeket, a már gyakorlott lovasok pedig kihasználják a lehetőséget a lassan közelgő tavaszi versenyekre való edzésekkel. Az istálló januári forgalmáról dr. Bartos Ádám, a lovasiskola vezetője elmondta, hogy a hétvégeken különösen lekötött volt a kapacitás. Vizsgaidőszak lévén a januári hétköznapokon is sok diák választotta egy-két órás kikapcsolódásra a lovaglást. A program szerinti állományfejlesztés révén ugyancsak az elmúlt hónapban egy csikó bevonásával kilencre emelkedett a lovas oktatásban résztvevő hátasok száma. Hamarosan két póni kancával is gyarapodik az állomány, a lovak legifjabb kedvelőinek nagy örömére.

A lovas bázis három patkós besorolása is vonzó minősítő jelző. Garanciája ez a nívós oktatásnak, aminek során kezes, szelíd viselkedésű paripákat ülhetnek meg az érdeklődők. A múlt hónap időjárása hosszabb túráknak is kedvezett ugyan, bár erre nem volt nagy igény. A lovaglás technikájának fejlesztését tartják fontosnak a Georgikon lovasai kezdőként, s készülve a versenyekre, amik márciusban indulnak.

 

2007.02.02. Horányi Árpád
Forrás: Zalai Hírlap
Frissítve: 2023.04.06.
Fotó: Szakál Bianka

Hozzászólások