Véget ért a lovas kitartás és szorgalom viadala

Vasárnap délután az ünnepélyes eredményhirdetésekkel ért véget a Magyar Lovasterápia Szövetség X. Nemzetközi és Nemzeti Díjlovas és Lovasterápiás Versenye a Gyermekmentő Szolgálat Lovasterápiás és Oktató Központjában Fóton, az Élhető Jövő Parkban.

Komoly sportteljesítmények és hangos gyerekzsivaly uralták a fóti Lovasterápiás Központot szeptember utolsó hétvégéjén. Az idei nemzeti és nemzetközi díjlovas versenyszámokra 10 ország 39 lovasa 69 lóval nevezett, a fogyatékkal élő gyerekek lovasterápiás versenyén pedig minden eddiginél több, összesen 167 látás- és mozgássérült, hiperaktív, tanulásban vagy értelmileg akadályozott gyerek képviselte az ország különböző városaiban működő 17 egyesületet, alapítványt.

A háromnapos versenyen számtalan versenyszámban egymás mellett, sőt egy játékos és látványos versenyszám erejéig egymással is versenyeztek a fogyatékkal élő gyerekek és az egészséges lovasok.

Az egyes versenyszámok házigazdai feladatait mindkét versenyben idén is a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat tagjai vállalták, többek között Lévai Anikó, Gubás Gabi, Sólyom László, Kövér László, Harrach Péter, Bánki Erik és Kuncze Gábor segítették a verseny lebonyolítását. A kitartás és a szorgalom diadala – így jellemezték a házigazdák köszöntőbeszédeikben a lovasterápiás versenyszámokat, és valóban felemelő volt látni azt az elszántságot, amivel a versenyben résztvevő, lovasterápiában fejlődő gyerekek a számukra kitűzött feladatokat teljesítették.

Ezen versenyek célja, hogy megmutassák: sportolók és segítséggel élők tudnak együtt sportolni, együtt versengeni, együtt ünnepelni. Azonban a X. Díjlovas és Lovasterápiás Verseny idén is több volt, mint csupán egy átlagos sportesemény: társadalmi szerepvállalás és kulturális esemény is, egy rendezvény, ahol Magyarország és a világ legnagyobb cégei is bemutatják társadalmi érzékenységüket, szerepvállalásukat – hangsúlyozta Dr. Edvi Péter, a rendezvény védnökségét vállaló Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke.

2014.09.29. Forrás: lovasterapia.hu, Fotók: Gordon Eszter
Frissítve: 2022.08.10.

Hozzászólások