Gyermek terápiás lovas fesztivál

Gyermek terápiás lovas fesztivál

 

Nyolcadik alkalommal rendezte meg szeptember 29-én a hódmezővásárhelyi Aranyossy Ágoston Általános Iskola Alapítványa az országos gyermek terápiás lovas fesztivált.

Szabó Gáborné, az iskola igazgatója elmondta, hogy az egész napos rendezvény keretében nagy hagyománynak örvend a lovas fesztiválok története, hisz az elsőt 1992-ben rendezték meg. A terápiás lovaglás keretében habilitációs és rehabilitációs módszereket alkalmaznak, amely komplex fejlesztési lehetőség a gyerekek számára. A rendezvénynek másik nagy értéke, hogy találkoznak azokkal, akik az országban hasonló tevékenységet végeznek.

Ezen a délelőttön a Himnusz hangjai után Szabó Gáborné igazgató köszöntötte a megjelenteket, majd Dr. Korsós Ágnes jegyző és Dr. Havasi Katalin önkormányzati képviselő köszöntötte a lovas fesztiválra érkezőket, kiemelve ennek a jelentőségét. A lovas fesztiválra városunk két csapattal képviseltette magát, Kozmutza Flóra és az Aranyossy Ágoston Általános Iskola versenyzői mellett Bóly, Békéscsaba, Piliscsaba, Szeged, Szentes lovasai versenyeztek. A délelőtt folyamán eszköz nélküli és eszközzel végzett, valamint a futószáron haladó lovon kellett gyakorlatokat bemutatni. A délután folyamán gyógypedagógiai lovas torna, lovas bemutató és díjátadás szerepel a nyolcadik gyermek terápiás lovas fesztivál programjában.

 

2007.09.30. Divikisandor
Forrás: Promenád
Frissítve: 2023.07.09.
Fotó: Canva

Hozzászólások