Befejeződött a lovasterápiás továbbképzés Sarlóspusztán

Befejeződött a lovasterápiás továbbképzés Sarlóspusztán

2013. október

 

Az elmúlt évekhez hasonlóan a Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítvány idén is megtartotta kéthetes továbbképzését Sarlóspusztán.

Az első héten lovas felkészítő kurzust tartottak a lovasterapeuta képzésben részt vevő hallgatóknak.

Isabelle von Neumann-Cosel, a Német Lovasszövetség vizsgabiztosa és szakírója kétnapos edzőtáborában/szakmai kurzusán 10 lovas vett részt. Ezt a kurzust a Magyar Lovas Szövetség is hivatalos továbbképzésként ismeri el.

Ugyancsak 10 hallgatóval indult el „Lovasterapeuta-képzés gyógypedagógiai lovaglás és lovastorna szakág” 2013-as évfolyam hallgatóinak képzése. Idén is indult segítő tanfolyam 9 fő részére, mely elméleti és gyakorlati vizsgákkal zárult.

2013. októberében összesen tizenhatan vettek részt a lovas vizsgákon, és három végzős hallgató tette le a sikeres záróvizsgáját. A vizsgáztatást Isabelle von Neumann-Cosel és Kurt Lehmann, a Német Lovas Szövetség hivatalos vizsgáztatói vezették.

Tavaly az MLTSZ 15. születésnapja alkalmából egynapos konferenciát szervezett, amely olyan sikeres volt, hogy az idén is folytatta ezt a hagyományt. Az október 23-i szakmai konferencia programjában szinte minden lovasterápiához kötődő terület megjelent.

Bízunk benne, hogy az elmúlt 16 év értékeit megőrizve, magas szakmai színvonalon és megújult lendülettel jövőre is megszervezhetjük Sarlóspusztán a képzéseket és a színes programokat.

 

2013.11.08. Pethő Zsófia, Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, PR munkatárs
Frissítve: 2023.08.18.
Fotó: Canva

Hozzászólások