Amit legalább egyszer minden Lovasnak meg kell tapasztalnia: a lovastúrák felejthetetlen hangulata

Miért szeretünk lovastúrára járni? Aki már próbálta, biztosan a következő túrán töri a fejét. (: Még ha az ember világéletében egy nagyváros kellős közepén élt, akkor is ott bujkál benne egy belső vonzalom a természet iránt- valahogy elfogja egy otthonos érzés, amikor kikerülhet egy kicsit a betondzsungelből és kiszabadulhat a mindennapok mókuskerekéből. Pláne, ha ezt mind lóháton teheti- állítjuk mi, Lovasok.

Sokan arra gondolnak először, hogy túl meleg, vagy túl hideg lesz, esni fog, sok a szúnyog és a kullancs, és így tovább… Ugyanakkor még egy „vérbeli” városi ember is képes élvezni akár egy nomád túrát is, hiszen egy idő után rájön, hogy a város zajánál sokkal értékesebb a friss levegő, a természet csodáinak látványa, illata és nem utolsó sorban a lovak közelsége.

Társasági élet – nem csak lovakkal

Általában egy jó társaság verődik össze a túrák alkalmával, így akár életre szóló barátságok is köttethetnek, de minimum egy kedves emlékekkel teli néhány napot élhetünk át. Remek vendéglátókat ismerhetünk meg, ha túránk során a sátorozás mellett – vagy helyett – éjszakánként panziós szolgáltatást veszünk igénybe. Sok hangulatos, otthonos tanya, panzió van, ahol a lovakat is el lehet szállásolni és mi magunk is megpihenhetünk.

Felkarolhatjuk közeli lovas barátainkat, vagy akár az egész családot -vannak ugyanis olyan szervezők, akik gyermekek részvételét is szorgalmazzák túráikon. A jó túravezetők általában (különösen, ha gyermekekről van szó) indulás előtt felmérik a lovastudást és úgy tervezik meg az utat, hogy a balesetek valószínűsége minimális legyen.

 

A legtöbb esetben kedves, türelmes, biztos lábú lovakkal találkozhatunk a lovastúrák során. Attól sem kell tartanod, hogy egy nap után minden porcikád fájni fog, esetleg a nyeregre való visszaülés problémás lesz- hidd el, a kényelmes mozgású lovak, és a direkt erre a célra szánt túranyergek kiküszöbölik az ilyen jellegű problémákat.

Itthon és a határon túl

Itthon is fantasztikus terepek vannak, még ha nem is oly végtelennek tűnő vadregényes rengeteg, mint például Erdélyben. Ha még nem jártál lovastúrán bemelegítésnek egy könnyebb Magyarországi túra igen jó választás, de Erdélyben is szerveznek kevesebb és több kihívást, kalandot tartogató, illetve hosszabb és rövidebb, nomád és panziós túrákat, hogy mindenki megtalálhassa a számára megfelelőt.

Ha még nem vettél részt több napos lovas kiránduláson, semmi kétség -mindenképp ki kell próbálnod! Hívd a barátaidat, vagy fűzd meg a családot és vágjatok bele a kalandba akár itthon, akár a határon túl! Ne felejts el körülnézni Partnereink között, hiszen számos lovas létesítményt találsz, ahol Lovasok.hu Kártyáddal kedvezményesen vehetsz részt lovastúrákon!

Ajánld kedvenc szolgáltatódat Lovasok.hu Kártya elfogadóhelynek!

2019.07.12. Paraczky Cecília, a Lovasok.hu szerkesztősége
Frissítve: 2022.09.22.
Fotó: Canva.com

Hozzászólások