Nyereményjáték! Játssz és nyerj nyeregillesztést!

A Lovasok.hu népszerű nyereményjátéka a tavasz második hónapjában is folytatódik! Játssz velünk Te is a 2024.04.12. és 2024.05.15. között futó nyereményjátékban és nyerj Nyeregillesztést Koen Ramona Bernadett felajánlásával. 

Töltsd ki a Lovasok.hu Lófelszerelés kérdőívét és nyerj értékes ajándékokat! A Nyereményjáték részleteiért kattints ide


Miért fontos, hogy megfelelően illeszkedjen a ló hátára a nyereg?

A harmonikus munka egyik alappillére a megfelelő nyereg használata, hiszen ez jelenti a kapcsot a ló háta és a lovas között. Fontos, hogy a nyereg a lovas egyéni preferenciáin túlmenően a ló hátához is megfelelően illeszkedjen, hiszen ez elengedhetetlen az állat egészségének megőrzéséhez. A lovunk adottságaihoz azonban nem mindig egyszerű feladat meglelni a tökéletes nyerget, adott esetben átalakításra is szükség lehet.

Milyen következményekkel jár ha nem megfelelő nyerget használunk?

  • Akadályozott információátadás ló és lovas között.
  • A lovas súlya aránytalanul oszlik el a ló hátán.
  • Feltörhet, kidörzsölődhet a ló marja, háta, ami miatt hosszabb időre is kieshet a munkából.
  • Maradandó egészségkárosodást szenvedhet az állat.
  • Hátmerevség alakulhat ki.
  • A ló kellemetlen élménynek éli meg a nem megfelelő nyeregalatti munkát, ezért ellenszegülővé válhat az edzések során.
  • A teljesítmény és teljesítőkészség visszaszorul, nem éri el a maximumát.

A nyeregillesztés lehetőségével megelőzhetjük a rosszul illeszkedő nyereg okozta sérüléseket és problémákat, maximális kényelmet biztosítva lovunk és saját magunk számára is.


Kedves Olvasó!

Koen Ramona Bernadett vagyok, és immár 18 éve szolgálom
a lovas közösséget helyszíni nyeregillesztési szakértőként. Kezdetben a Dél-afrikai Köztársaságban és Németországban dolgoztam, de 2020-ban úgy döntöttem, hogy Magyarországon szeretném hasznosítani a megszerzett tudásomat. (8000 ló hátára illesztett nyereg).
Az elmúlt három évben rengeteget dolgoztam együtt a Neizer nyereggyártó céggel is nyergeik tökéletesítésén.

Szolgáltatásaim között szerepel a nyeregváz és a nyeregpárnák strukturális ellenőrzése, tanácsadás, méretvétel használt és új Sommer, illetve Neizer nyergek egyedi gyártásához.

Tömhető párnás nyergek esetén mobil műhelyemben biztosítom a lóra igazítást, akár Cair párnák cseréjével is (amennyiben megfelel a nyereg a ló hátformájához és a lovasnak).
Javításokat nem vállalok, de szívesen segítek kiválasztani a legmegfelelőbb használt-
(nyeregkereskedők kínálatából) vagy új nyerget a Sommer, Remos és Neizer márkájú nyergekből helyszíni nyeregpróbák alkalmával. A kiválasztott nyerget természetesen a lóra is igazítom.

Időpontfoglalás telefonon csak hétfőn és pénteken lehetséges, kedden, szerdán és csütörtökön csak Messenger üzenetben van rá mód a név, telefonszám (általános elérhetőségek), helyszín, odavezető út minősége és a nyereg márkájának elküldésével.
Fontos tudnod, hogy amennyiben szeretnéd igénybe venni szolgáltatásaimat, a nagy érdeklődésre tekintettel 3-4 hetes várólistával kell tervezned. Helyszínre utazásaimat keddre, szerdára és csütörtökre időzítem, tájegységekre bontva.

Koen Ramona Bernadett
+36 70 421 4550
Üzenetküldés: facebook.com/saddle.fitter

Kép forrása: Koen Ramona Bernadett
2024.04.10.

Hozzászólások