Az Anconai szerelmesek segíthetnek a sérült magyar gyerekeknek

Az Anconai szerelmesek segíthetnek a sérült magyar gyerekeknek

Jótékonysági előadást tartanak szombaton a Vidám Színpadon. Az Anconai szerelmesek című zenés produkció bevételét egy sérült gyermekek foglalkozatását lehetővé tévő fedeles lovarda megépítésére fordítják.

A jótékonysági előadást Szervét Tibor közreműködésével rendezik meg november 3-án a Vidám Színpdon. A színművész az InfoRádióban saját személyes motivációjáról és az akció konkrét céljáról beszélt.

“Nem lehet nem segíteni, mikor az ember elé kerül egy ilyen nagyon erős probléma. A fedeles foglalkoztató az első számú cél. Horribilis összegre van szükségünk, legalábbis a mi szemszögünkből nézve. Egy ilyen fedeles foglalkoztató legkevesebb húsz millió forintba kerül”mondta Szervét Tibor.

A lovasterápiával foglalkozó alapítvány vezetője, Domina Imre jelenleg 25 fogyatékkal élő gyermek gyógyításában segít. Azt mondja, hogy ha sikerül támogatást kapniuk, akkor megvalósíthatják régi tervüket, amelynek köszönhetően a gyerekek komplex fejlesztőprogramokban vehetnek részt.

“Halmozottan fogyatékos gyerekek között gyakori az oxigénhiányos, akiknél születéskor sérül a mozgásinformációkat tároló rész. A gyerek ezeket az információkat, tapasztalatokat elveszti – ezt lehet pótolni a lovasterápiával. A ló járása ugyanis leképezi a normál emberi járásmódot. Amikor a gyereket lóra tesszük, az agy megfelelő területei képesek ezeket az információkat átvenni és tárolni. A súlyosabb állapotú gyerekek esetében ehhez legkevesebb egy-két év szükséges. Ezalatt rendszeres, heti háromszori foglalkozást értek” mondta az alapítvány vezetője.

Domina Imre hozzátette: távolabbi tervük, hogy Cegléden létrehoznak egy olyan fejlesztőközpontot, ahol a sérült gyermekekkel balneoterápiás szakemberek, gyógytornászok és gyógypedagógusok mellett lovasterapeuta is foglalkozna.

A szakemberek együttműködési szándéka biztosított: már csak pénz kellene.

Seres Gerda és Herczeg Zsolt
Forrás: inforadio.hu 2007-10-30
Kép: canva
Frissítve: 2024.03.18.

Hozzászólások