A legjobb lóverseny videójátékok és online nyerőgépek Magyarországon

A lóversenyzés egy rendkívül izgalmas sportág, amely egyaránt próbára teszi a ló és zsoké ügyességét. Sőt, még nézni is rendkívül izgalmas, ahogy végig száguldanak a pályán, akár élőben, akár egy képernyőn követed az eseményeket. Ma pedig akár már arra is lehetőséged van, hogy kipróbáld ezt az izgalmas sportot akár az otthonod kényelmében is.

Már léteznek ugyanis olyan játékok videójátékok és nyerogepek, amelyeknek a témája a lóversenyzés. Ezzel pedig szórakoztató módon élheted át ennek a különleges sportnak az izgalmait. Bár sajnos nem túl széles választék áll rendelkezésre a lóversenyzős játékokból, azért van néhány olyan, amelyet érdemes kipróbálni. Ebben a cikkben azt mutatjuk be, hogy melyek azok a játékok, amelyek remek minőséggel rendelkeznek, és amelyeknek érdemes adni egy esélyt.

Phar Lap Horse Racing Challenge

A Phar Lap Horse Racing Challenge az egyik legjobban kidolgozott lóversenyzős játéknak számít a piacon, amelyet a PikPok nevű fejlesztő készített, és a Home Entertainment Supplies adott ki. A játék elérhető mobil készülékekre és konzolokra is, így akár otthon, akár útközben is játszhatsz vele. A Phar Lap játékban a lovak és a versenyek a lehető legrealisztikusabban vannak ábrázolva. A játék grafikája kiváló, és motion capture segítségével készült, hogy pontosan ábrázolja a lovak mozgását.

A játékok valós történet ihlette. Phar Lap ugyanis egy legendás ausztrál ló volt, aki hihetetlen eredményeket ért el a versenyeken. Egészen pontosan 51 versenyből 37-et megnyert. A névadónak, illetve a játék felépítésének köszönhetően biztos lehetsz abban, hogy ha kedveled a lóversenyek világát, akkor ezt a játékot biztosan élvezni fogod, és akár órákon át képes leszel vele játszani.

A Phar Lapban a következő lehetőségeid vannak a játék során:

 • Irányíthatod a saját versenyló istállódat.
 • Ütemtervet készíthetsz a lovaid számára.
 • Irányíthatod a lovak edzést.
 • Belevághatsz a lótenyésztésbe.
 • Versenyezhetsz a lovakkal.

A játék lényege pedig nem más, mint hogy hírnevet szerezz magadnak a lóversenyzés világában azáltal, hogy kiváló versenylovakat tenyésztesz, akik sorra nyerik a versenyeket. A Phar Lap játékban maximum 8 játékos ellen is lehet versenyezni, így akár a barátaiddal is élvezheted az izgalmakat.

A játék neve Kiadás éve Műfaj Platformok
Phar Lap Horse Racing Challenge 2019 Sport Android, iOS, PlayStation, Xbox, Nintendo Switch

 

Champion Jockey: G1 Jockey and Gallop Racer

Ha szeretnéd megtapasztalni, hogy milyen az igazi zsokék élete, akkor érdemes kipróbálni a Champion Jockey: G1 Jockey and Gallop Racer játékot. Ez ugyanis egy olyan játék, ahol kizárólag a zsokék szerepe van a középpontban. 

Bár első ránézésre egyszerűnek tűnhet a japán Tecmo Koei cég által fejlesztett játék, a valóságban azonban egészen összetett. A játékot zsokétanoncként kezded és úgynevezett Rider pontokat gyűjtesz, amelyek lehetővé teszik, hogy egyre jobb lovakkal versenyezhess. Ahhoz pedig, hogy egyre fentebb léphess, a versenyistállókkal is jó kapcsolatot kell ápolnod. 

A G1 Jockey and Gallop Racer játékban 19 különböző pálya áll rendelkezésre, amelyek valódi, híres pályák ihlettek. Sőt, akár azt is eldöntheted, hogy síkversenyen szeretnél részt venni, vagy inkább az ugratóversenyek világát próbálnád ki. 

A konzol mozgásvezérlői szimulálják a gyeplő tartásának, az ostor használatának és a testsúlyod áthelyezésének élményét versenyzés közben, ami még hitelesebbé teszi a játékot.

A játék célja pedig nem más, mint a Champion Jockey díj elnyerése. Ez pedig egy nagyon nehéz feladat, ami kemény munkát és elhivatottságot igényel. Ahhoz, hogy ezt elérhesd, a zsoké szakmát mélységeiben kell elsajátítanod. A játékban egy-, két- és négyjátékos lehetőség van.

A G1 Jockey and Gallop Racer eredetileg 2011-ben jelent meg, és néhány játékos számára kissé régimódi lehet. Ha azonban szenvedélyesen szereted a lóversenyzést, élvezni fogod  ezt a játékot.

A játék neve Kiadás éve Műfaj Platformok
Champion Jockey: G1 Jockey and Gallop Racer 2011 Sport PlayStation, Xbox, Nintendo Switch, Wii

 

Derby Dollars

A lóversenyzés nemcsak a videojátékokban, hanem a magyarországi nyerőgépek között is fontos szerepet kap. Ennek az egyik szép példája a Derby Dollars nevű online nyerőgép, amelyet a Realtime Gaming fejlesztett ki.

A nyerő gépek ezen változatában úgy érezheted magad, mint egy angol úriember, aki a társaival együtt fogadásokat köt az előkelő lóversenyeken. Mivel a játékot 2011-ben adták ki, így a grafikája már picit elavult, mégis izgalmas játékot kínál ez az online nyerőgép, amelyben egy progresszív jackpot is helyet kapott.

A játék során a cél az, hogy minél több egyforma szimbólumot pörgess ki, hiszen ezzel érhetsz el nyereményt. A szimbólumok között megtalálhatóak a következők:

 • Versenyló
 • Zsoké
 • Előkelő úrihölgy
 • Távcső
 • Kupa

Ezekhez az online nyerőgépek esetén megszokott módon különböző kifizetési lehetőségek kapcsolódnak. Sőt, akár még abban is segíthetnek, hogy elindítsd az igazán nagy nyereményt kínáló progresszív jackpot lehetőséget.

A játék neve Kiadás éve Műfaj Platformok
Derby Dollars 2011 Sport Nyerőgépek

 

Glory Horse Racing

Ha egy egyszerű lóversenyzős játékot keresel, amivel a számítógépeden játszhatsz, akkor a Glory Horse Racing remek választás lesz. A játékban 200 ló, 24 zsoké és 9 nemzet áll a rendelkezésedre. A feladatod pedig nem más, mint hogy megtaláld a ló, a zsoké és a versenypálya legjobb kombinációit, amelyekkel egyre jobb eredményeket érhetsz el. 

Bár ebben az esetben is elmondható, hogy a grafika nem a legjobb, a játék maga mégis annyira szórakoztató, hogy egészen biztosan többször is fogsz vele játszani. A játék során saját istállót építhetsz és menedzselhetsz, lovakat tenyészthetsz és képezhetsz ki belőlük bajnokokat.

A játékban úgy haladsz előre, hogy versenyeket nyersz, amelyekkel magasabb kategóriájú versenyeket oldasz fel. A legrangosabb verseny a Glory néven szerepel, és extra bónuszokat kapsz, ha lovad győzedelmeskedik.

Ezenkívül minden versenyló egyedi abban a tekintetben, hogy bizonyos terepen, versenypályán vagy különböző időjárási körülmények között jobban futnak. A verseny során pedig a legjobb azt, hogy teljes mértékben te irányítod a zsokét és a lovat.

A játék neve Kiadás éve Műfaj Platformok
Glory Horse Racing 2020 Sport PC, Mac

 

Bookie Of Odds

Ez a játék a jól ismert Microgaming nyerőgépe, amely számos izgalmat tartogat a játékosok számára. A játék során lovakat és zsokékat kell felsorakoztatnod annak érdekében, hogy minél nagyobb nyereményre tehess szert. 

A játék felépítése megfelel a klasszikus nyerő játékok felépítésének, hiszen egy 5X3-as játékmezőn helyezkedik el. A funkciókat tekintve pedig semmi sem hiányzik azokból, amelyeket a játékosok a leggyakrabban keresnek. A szimbólumok között számos, a lóverseny tematikához kapcsolódót találhatsz meg, mint például a következőket: 

 • Bukméker
 • Különböző háttérrel jelölt versenylovak
 • Kártya szimbólumok

A nyerőgép online funkciók közül pedig nem hiányozhatnak az ingyenes pörgetések, és az újrapörgetések sem. Mindezt a témához illeszkedő hangzás kíséri annak érdekében, hogy a játék még inkább izgalmas legyen. Ha tehát a nyerős játékok egy könnyed változatára vágysz, amelyik megidézi számodra a lóversenyek hangulatát, de nem szeretnél órákat tölteni a képernyő előtt, akkor a Bookie of odds remek választás lehet, hiszen itt a játékra elegendő akár néhány percet fordítani. 

A játék neve Kiadás éve Műfaj Platformok
Bookie of Odds 2019 Sport Nyerőgépek

 

Rival Stars Horse Racing

A Rival Stars Horse Racing játékot a PikPok fejlesztette, tehát ugyanaz a cég, amelynek a nevéhez fűződik a Phar Lap Horse Racing Challenge is. És ugyanazt tudjuk elmondani a Rival Stars Horse Racing esetén is, azaz, hogy ez egy kiváló játék azoknak, akik igazán szeretik a lóversenyzést. A játék főszereplője te vagy, a játék elején pedig megöröklöd a nagyszüleid farmját, aminek a hatására új életet kezdesz. 

Miután megkaptad a kulcsokat, el kell döntened, hogy mihez is fogsz kezdeni a családi birtokkal. Többféle lehetőség is áll előtted. Dolgozhatsz akár zsokéként, beindíthatsz egy edzőközpontot, vagy éppen belevághatsz a lovak tenyésztésébe. 

Természtesen ezt a vállalkozást finanszírozni is kell, hiszen így válik majd lehetővé az, hogy új lovakat tudj vásárolni, vagy éppen fizetést adj az alkalmazottjaidnak. A pénzkeresetnek pedig több módja is van a játékban. Vállalhatsz például munkát más farmokon, de akár virtuális fogadásokat is köthetsz. 

A realisztikus grafika és a csodálatos háttértörténet még élvezetesebbé teszi a játékot. Eközben pedig elutazhatsz a világ legismertebb versenypályáira, miközben felfedezheted a lótenyésztés és a lóversenyzés varázslatos világát is. A Rival Stars Horse Racing lehetővé teszi, hogy a játék keretein belül egy teljesen új életbe vágj bele.

A játék neve Kiadás éve Műfaj Platformok
Rival Stars Horse Racing 2020 Sport Nyerőgépek, Android, PC, Mac

 

Szöveg és fotók: NextLead Ltd.
2023.04.04

Hozzászólások