Norman Cob
Eredete a XIX-XX. századra nyúlik vissza. Hazája Franciaország, Normandia, La Manche. Hidegvérű fajta. Kitartó fajta.
A francia tenyésztők két fajtát különböztettek meg. Egy könnyebb testűt és egy nehezebb testűt, melyet hámaslóként használtak. A hámoslovaknak a farkát kurtították, és még a mai napig is így találkozhatunk velük. Ezeket a lovakat nevezték el Cob-nak. A fajta kialakulásában a Norman igásló az erőt, tömeget és méretet örökítette.
A nyak erős és ívelt. A hát rövid, a test erős, zömök, végtagok és a bokaszőrök rövidek, a far izmos és erős.
160-170 cm marmagasságú, sárga és pej színűek, könnyű hámos, igáslónak hasznosítják.
Készítette: Jenna2
Frissítve: 2023.03.25.
Fotó: Canva