American Show Pony – Modern Shetland Pony

American Show Pony – Modern Shetland Pony

 

A fajta eredete és jellemzői

A póni kombinációk és a klasszikus Shetland póni élénkséget és finomságot adott ennek a fajtának. Ennek a keresztezésnek az eredménye a hosszú arányos nyak, és a tiszta csontozatú, kifinomult póni extrém mozgással és egy bátor személyiséggel. Hasonló a Shetland pónihoz, divatos, nem haladja meg a 117 cm magasságot, és minden színben meglelhető.

A Modern Shetland póni a magasságában látványos. Ezzel a fajtával szívesen mutatkoznak főként fogatban és bemutató előadásokon, mely magába foglalja az igás, a fogat és a Pleasure driving-ot.

Egy idomított Modern Shetland agilis, gyors gondolkodású hátasló a gyerekeknek, és vadász- és ugró póninak is használható. Fejtartása remek, gyakran feltűnik a bemutatókon. Ez egy elegáns állat pompával és kifinomult testtartással. Szívós póni.

A Modern Shetland póni képes fellelkesíteni az embert az ügetéskor magasra emelt lábaival, a tüzes energiájával, stílusával, a vidámságával és gyors gondolkodásával az eseményeken, vagy az eleganciájával egy hintóban. A hintót húzva gyönyörű és fenséges látványt képes nyújtani.

 

Fordította: Jenna2
Frissítve: 2023.03.22.
Fotó: Pixabay

 VISSZA A LÓFAJTÁKHOZ

Hozzászólások