Paddock Paradise a ló egészsége érdekében!

Cikksorozatunk korábbi részében szó esett a Paddock Paradise természetes lótartási technika hátteréről. A következő sorokban a kevésbé elterjedt tartástechnika egészségre gyakorolt alapvető hatásairól olvashatsz, hiszen a Paddock Paradise fő célja, hogy megkönnyítse a ló fizikai és mentális egészségének és jó kondíciójának megőrzését.

Tény, hogy ez a tartástechnológia egy ideális módszer arra, hogy megelőzhető legyen nagyon sok betegség és rendellenesség, amelyekben rendszerint azok a házi lovak szenvednek, akiket istállókba vagy más elzárt kis helyre tesznek. Említésre méltó, hogy a buja, cukorban gazdag füves legelők is ugyanolyan veszélyesek. Tény, hogy a Paddock Paradise módszerét tanulmányozó Jamie Jackson, akit korábbi cikkünkben részletesen bemutattunk, hisz abban, hogy a valódi Paddock Paradise képes megszüntetni a lesántulás, kólika és egyéb betegségek kockázatát, amelyek a nem természetes tartásból és a helytelen takarmányozásból erednek.

A Paddock Paradise-t még a kisebb területeken is ajánlott kialakítani. Hiszen ezáltal a lovak képesek sokkal közelebb élni a természetes életterükhöz, szabadon mozoghatnak és sokkal természetesebb módon táplálkozhatnak. Ha a lovaknak lehetőségük nyílik egy ilyen helyen élni, ahol lóként viselkedhetnek, és amely a természetes élőhelyükhöz legközelebb áll, akkor nem csak egészségesebbek, de boldogabbak is lesznek.

2019.01.10. Horesnyi Szilvia
Forrás: Cdn.shopify.com
Képek forrása: canva.com
Frissítve: 2022.08.19.

Hozzászólások