Légi lószállítás felsőfokon

Harminchat Németországból és Hollandiából származó versenylovat szállított Luxemburgból a kanadai Calgaryba az egyik Boeing 747-8F típusú repülőgépének fedélzetén a Cargolux. Az újonnan rendszeresített HMC lószállító konténereknek köszönhetően a négylábúak az eddigieknél is nagyobb kényelemben és biztonságban tehették meg az interkontinentális utat.

Az új konténerek stabilabbak és a kétrétegű platformjuk révén csökkentik is a mozgásérzetet, így nagyban hozzájárulnak a stresszhatás minimalizálásához, amely igencsak fontos a lovak egészségmegőrzése szempontjából.

A Cargolux évente körülbelül 3000 lovat szállít. A Boeing 747-400-asok legfeljebb 78, míg az új 747-8-as teherszállító gépek 90 lovat képesek szállítani HMC konténerekben.

A légitársaság tagja az ATA (Animal Transport Association), állatszállítmányozási szövetségnek, valamint válogatott szakértőkkel is rendelkezik a lehető legteljesebb körű és biztonságos élőállatszállítási szolgáltatás biztosítása érdekében.

A szállított lovak egyébként a calgary Spruce Meadows versenyre tartottak. Az út során öt lovász tartózkodott a Boeing 747-8-as óriásgép fedélzetén, hogy felügyeljék az állatok körülményeit.

2013.06.13. Forrás: Airportal.hu
Fotó: Cargolux

Hozzászólások