Te felismered a lovas vészhelyzeteket?

Töltsd ki tesztünket és kiderül, biztos szemmel felismered-e a lovas vészhelyzeteket. Akár tudod a helyes válaszokat, akár nem, egyet ne felejts: Te vagy a kulcs lovad egészségéhez! Tegyél hát érte és tanulj neves hazai szakértőktől a Lovasok.hu Akadémián.

Lent 22 rövid esetleírást olvashatsz majd. Képzeld el, hogy vasárnap este, vagy ünnepnap van. A problémákat Te észleled a lovakon, és nincs segítséged. El kell döntened, hogy az adott szituáció vészhelyzetnek minősül-e, vagy sem.

Egy kis segítség:

A felsoroltak közül 9 eset abszolút vészhelyzet, amikor haladéktalanul fel kell hívnod az állatorvost, vagy az állatkórházat. További 3 eset olyan, ami vészhelyzet lehet attól függően, hogy a lónak van-e láza.

A megfejtés:

Persze megadhatnánk a megfejtéseket rögtön a kérdések alatt, de az túl egyszerű lenne! Ki az, aki nem nézi meg a megfejtéseket a feladatgyűjtemény végén? Na ugye! Mi most azt szeretnénk, ha átgondolnád, mit tennél a leírt esetekben, mert bármelyik bármikor a Te lovaddal is megtörténhet.

Ne feledd, ha a lovad egészségéről van szó, Te vagy az első védelmi vonal. Érdemes tehát ezeken az eseteken elgondolkoznod, még mielőtt éles helyzetben felkészületlenül kellene döntést hoznod. Szóval: olvasd át az eseteket, töltsd ki a tesztet és kattints a küldés gombra.

Az igazoló üzenetben találod a linket a megfejtésekkel és a magyarázatokkal. Kezdhetjük?

A Küldés gomb megnyomása után tekerj felfelé.
Az űrlap tetején megjelenő visszaigazoló üzenetben találod a megoldásokhoz vezető linket.

Bizonytalan voltál? Esetleg olyan kérdés is akadt, ami kifogott rajtad? Vagy épp ellenkezőleg: mindenre tudtad a választ? Akár így, akár úgy, ezen a rendezvényen mindenképp ott a helyed, hiszen lovad jóléte a jó egészséggel kezdődik:

 

2017.01.03. Magyar Dorottya, Lovasok.hu
Lektorálta: Dr. Tornyi Katalin, állatorvos és ló osteoterapeuta

 

Fotó: Canva
Frissítve: 2022.02.26.

Hozzászólások