Szakítás utánra: miért jobb a lovad, mint az exed

Épp most vagy túl egy szakításon?

Csalódtál a pasikban / csajokban, és ismét kénytelen voltál belátni, hogy csak a lovadra számíthatsz? Most elmondjuk, miért is jársz sokkal jobban patás barátoddal, mint az exeddel.

1. A lovad soha nem vitatkozik veled. Sőt, mindig megért.

2. A lovadnak tökéletesen megfelelsz, bármit veszel is fel. (De persze sosem árt ha van nálad némi alma, répa, vagy lócsemege.)

3. A lovad nem hív fel erősen ittas állapotban éjjel kettőkor, hogy elmondja, mégsem tud nélküled élni. (De ha mégis megtenné, tök jó lenne, nem?)

4. Soha többé nem kell az exed speciális étkezési igényeivel törődnöd. Hogy diétázik? Norbi Update, paleolit étrend, borvacsorák, vagy Michelin csillag? Ugyan! Neked tökéletesen megfelel egy szendvics és egy üdítő. És az így megspórolt pénzt is lovad tápjára, vagy vitaminjaira költheted.

5. Nem kell többet a legjobb védőügyvédeket megszégyenítő érveket felsorakoztatnod, hogy rámutass, miért sokkal jobb a hétvégén lovas rendezvényekre menni az aktuális családi program helyett.

6. Végre a mosógépben moshatod a lovad fáslijait és nyeregalátétét, mert nem lesz, aki panaszkodjon, hogy lószőrösek lettek a ruhái.

7. Végre elég hely lesz a hűtőben a lovad számára tartalékolt répának és almának.

8. Simán elmehetsz az összes lovas rendezvényre, amire csak kinéztél magasnak, mert ugrott a közös vakáció, meg egy csomó felesleges családi program.

9. A lovadnak semmi kifogása az ellen, ha egy egész hétvégén a lószállítóban csöveztek az épp aktuális egy lovas rendezvényen.

10. A lovadnak nincs idegesítő családja és még idegesítőbb barátai – vagy ha mégis ismered őket, könnyen lerázhatók.

11. Egy szemtelen ménből egy rutin beavatkozással szuper herélt lehet. Nehezen kezelhető pasik esetében ez egyelőre nem járható út. A hisztis kanca viszont így is, úgy is hisztis kanca marad.

12. A lovad valóban úgy szeret, ahogy vagy. Nem zavarja, hogy lószagú vagy, nem érdekli a széna a hajadban, és nem szól, ha felcsúszik egy-két plusz kiló. Pedig ez utóbbi őt aztán bizonyára érzékenyen érinti.

Mit gondolsz? Jogos vagy jogos?

2015.06.02. Magyar Dorottya, Lovasok.hu
Forrás: Horse and Hound
Fotó: Canva
Frissítve: 2023.02.15.

Hozzászólások