Räikkönen felesége lovasként indul az olimpián

Räikkönen felesége lovasként indul az olimpián

Míg Kimi Räikkönen idén a vb-cím megszerzéséért harcolt, felesége, Jenni Dahlman döntött, és hátat fordított a modellkedésnek.

Kimi Räikkönen felesége most minden szabadidejét az edzéseknek szenteli, hiszen a finn díjlovagló-válogatott versenyzője kíván lenni.

Az egykori szépségkirálynőnek elege lett a modell-életből, a sportért azonban rajong.

“Az autóversenyzés nem vonz, gyerekkoromban maximum egy moped nyergébe ültem fel” – újságolta Jenni.

“A négylábúak iránt viszont vonzódom. Két éve vettem Simon nevű lovamat, Kimi pedig nagyon gáláns volt, három újabb hátassal, Liberrel, McKinleyvel és Calanddal lepett meg.”

A csinos hölgy nem tartja kizártnak, hogy beverekszi magát a 2012-es londoni olimpián induló finn díjlovagló-válogatottba.

Kimi úgy nyilatkozott, néha együtt lovagol a Porkkalában lévő családi birtokon a feleségével, de inkább a több és fémesebb lóerőt kedveli.

“Menne a lovaglás is, csakhogy allergiás vagyok a lószagra” – mondta nevetve a Forma1-es sztár, akinek egyébként elnyerte tetszését a Turun Sanomat cím lap újságírója, Heikki Kulta írta Kimi-könyv. A zsurnaliszta 30 éve minden Forma1-es viadalon jelen volt, és most a “Jégember” vb-diadalát dolgozta fel.

“A finn sport legnagyobb szenzációja ez a vb-diadal” – mesélte Kulta, aki úgy véli, eddig a TPS Turku volt az éllovas e téren azzal, hogy 1987-ben megverte UEFA Kupa-meccsen az Intert.

Forrás:  Habostorta,  2007-12-05
Frissítve: 2023.01.26.
Fotó: Canva

Hozzászólások