Póni a Pandában

Ha pónik szállításáról van szó, a lótartók leleményessége láthatóan nem ismer határokat. A rendőrség ezúttal Németországban kapcsolt le egy nőt, aki shetland póniját egy Fiat Panda csomagtartójában szállította.

Az nem lehet kérdés, hogy a népszerű kisautó csomagtartója nem épp póniszállításra lett kialakítva, így valószínűleg nem sokaknak jutott volna eszébe, hogy megkíséreljenek pónit szállítani vele. Az eset főszereplőjének azonban nem voltak ilyen aggályai: alaposan kibélelte a csomagtartót szalmával és útnak indult.

A Panda szokatlan szállítmányára egy járőrkocsiból figyeltek fel a rend éber őrei. A rendőri szigornak köszönhetően a nő csak a legközelebbi rendőrőrsig folytathatta útját, ahol a pónit azonnal kiszabadították és megitatták.

Mint kiderült, a Panda sofőrje Csehországba tartott, hogy átadja a pónit tulajdonosának. Utóbbi lószállítóval már úton volt a találkozási pontra, de végül Bad Oeynhausen rendőrőrséig kellett mennie az apró patásért. A póni körülbelül 1,5 órát utazott a szűk helyen és még 4-5 órányi utazás várt volna rá Csehországig.

2015.08.07. Magyar Dorottya, Lovasok.hu
Forrás: Blaulichtreport Deutschland
Illusztráció: Canva

Hozzászólások