Meztelen lovasok a biztonságos közlekedésért

Erősen hiányos öltözetű lovasok lassításra kérik az autósokat és motorosokat. A figyelemfelkeltő kezdeményezés célja, hogy a lovasok nagyobb biztonságban legyenek az utakon. Augusztus elején indult, de máris több mint 31.000 követőt szerzett a kampány.

Világszerte számtalan cikk és hír született az utóbbi években, ami felhívja a gépjárművezetők figyelmét arra, hogy lassítsanak és óvatosan vezessenek, ha lovast látnak, ám kérdés, hogy ezek eljutnak-e a célközönséghez.

A lovasok ezúttal azonban egy teljesen más módszert választottak az autósok és motorosok megszólítására: szinte meztelenül pózolnak lovaikkal. A kezdeményezés sikerrel járt, óriási a visszhangja.

A kampány ötletgazdája, a 19 éves, Angliában élő Lauren de Gruchy lovasként maga is megtapasztalta az az autósok és motorosok figyelmetlenségét és egyszerűen megelégelte a dolgot: “Olyan sok lóról és lovasról hallok, akik közlekedési balesetben megsérülnek, vagy életüket vesztik. Úgy tapasztaltam, hogy a sofőrök túl gyorsan hajtanak el a lovasok mellett, gyakran túl közel jönnek, amitől megijed a ló. Valószínűleg nincsenek tisztában ennek veszélyével. Pedig csak két másodperc lenne lelassítani.”

És hogy honnan az ötlet? Lauren látott egy fotót egy nőről, aki meztelenül sétál egy ló mellett, innen már egyenes út vitt a megvalósításig: “Arra gondoltam: Ha az autósok így látnának, biztosan lassítanának.” Készítettem egy fotót magamról és a lovamról, majd létrehoztam a Slow Down For My Horse Facebook oldalt.”

A Slow Down For My Horse (Lassíts le a lovam kedvéért) Facebook oldal augusztus eleji indulása óta több mint 31.000 követőt szerzett, fiatalok, idősek, férfiak és nők egyaránt támogatják a kezdeményezést fotóikkal.

 

2015.08.27. Lovasok.hu
Frissítve: 2022.07.24.
Forrás: DailyMail, Slow Down For My Horse
Fotó: Canva

Hozzászólások