Kórházat támogattak a jótékony lovasok

Jótékony lovasok összefogásának köszönhető, hogy új orvosi műszerrel gazdagodott a megyei kórház gyermekonkológiai osztálya Szombathelyen.

A vasi lovas társadalom szinte egy emberként, első szóra vállalta a közreműködést azon a rendezvényen, amelynek bevételéből megfigyelő monitort vásárolhattak az ötletgazdák, s hétfőn át is adhatták a megyei Markusovszky kórház gyermekonkológiai részlegének.

Görög Richárd és Rába András május elsején a vépi Pata Tanyán jótékonysági lovas majálist szervezett. A karitatív célú rendezvény mellé rengetegen odaálltak, s a kitűzött célt el is érték: az összegyűlt mintegy 1,7 millió forintból megvásárolhattak egy multifunkciós gyermekmegfigyelő monitort és egy digitális személymérleget is. A monitorral figyelik a kis páciensek légzését, vérnyomását, pulzusát, a készülék EKG készítésére is alkalmas, s az adatai figyelmeztetik a nővéreket és az orvosokat, ha valami probléma adódik a beteg gyermekkel.

Hétfőn dr. Káldy Zoltán orvos-igazgató és dr. Grassely Magdolna, a koraszülött osztály vezetője köszönte meg az ajándékot. Mint mondták, nagyon örülnek a támogatásnak, hiszen a beteg számos, a műszer kevés. A kórház számára igen fontos a civil szféra segítőkészsége, s a most átadott monitor nemcsak a gyermekonkológiai, hanem az intenzív osztály munkáját is segíti.

2014.07.09. Simon Erzsébet/Vas Népe
Forrás: Vaoul.hu
Frissítve: 2022.08.03.
Fotó: Canva

 

Hozzászólások