Gengszter lovak a rendőrségi hírekben

Olykor előfordul, hogy kedvenc patásaink is felbukkannak a bűnügyi hírekben, bár mentségükre szól, hogy általában önhibájukon kívül keverednek bűnügyekbe. Így történt ez az utóbbi napokban két amerikai lóval is.

Lóval se menj boltot rabolni

Lóháton tért be egy benzinkúti shopba egy férfi Brazíliában. De nem egy zacskó jég, vagy egy palack szénsavas ásványvíz miatt ugrott be, hanem a napi bevételt akarta megszerezni.

Lóháton érkezett a benzinkútra a rabló

Történetünk hőse azonban a veszélyes akcióhoz nem biztos, hogy az ideális „járművet” választotta. Hiszen a lovak többsége nem épp kötélidegzetű, ráadásul egy lónál kevés feltűnőbb dolgot lehet elképzelni egy benzinkúton.

Hősünket azonban ez mit sem zavarta, lepattant lováról a bejáratnál, majd besietett az épületbe.

A rabló belép a boltba, hátasa pedig szorosan követi

Hűséges hátasa ide is követte, és míg lovasa épp az alkalmazottól vette el a bevételt, ő szórakozottan matatott a polcokon.

Ha már úgyis arra járt, a ló is körülnézett az üzletben

Azt nem tudni, végül ki ijedt meg először: a rabló, vagy a lova, de hirtelen menekülőre fogták és kirohantak a boltból. A történet pikantériája, hogy a ló jobbra, míg a rabló balra szaladt. Biztosan azért, hogy nehezebb legyen elkapni őket.

Az eseményt a biztonsági kamerák rögzítették:

Az már korábban is bebizonyosodott, hogy a patások a vadnyugat hőskora óta már nem megbízható társai a bűnözőknek. 2013-ban például egy szamár hiúsított meg egy rablást Kolumbiában azzal, hogy éktelen ordítása felverte a rend éber őreit.

Az élet azonban nem mindig igazságos: bár a rablást megakadályozta a hosszúfülű, mégis ő került rács mögé, amíg jogos tulajdonosa – akitől a bűnözők ellopták – érte nem ment.

Szolgálunk és védünk – kicsit másképp

A 41 éves Anthony Gonzalez, aki a rendőrlovak istállójában dolgozik a Connecticut-beli Hartfordban, kicsit félreértette a “Szolgálunk és védünk” szlogent.

Egyik este ugyanis úgy döntött, hogy kölcsönveszi az egyik lovat és egy kellemes kis lovaglásra indult vele a városban. A rendőrség hamar értesült a dologról, ugyanis számos bejelentést kaptak, hogy valaki az út közepén lovagolva akadályozza a közlekedést. Az egyenruhások hamar nyakon csípték az ámokfutó párost és visszavitték a lovat az istállóba.

És bár az első híradások arról szóltak, hogy Hanson, az elkötött patás rendőrló volt, ezt később cáfolták. Hanson egyébként épen és egészségesen megúszta a kalandot és nem vette különösebben zokon, hogy megzavarták esti pihenését.

Gonzalezt viszont letartóztatták és nem csak rendzavarás miatt kell felelnie, de azért is, mert világítás nélkül lovagolt az úton.

Persze nem ez az első eset, hogy egy ártatlan lovat egy ittas kétlábú rángat bele felelőtlen kalandjaiba. Egy pekingi férfi például egy átmulatott éjszaka után arra eszmélt, hogy részegen ellopott és hazavitt egy lovat.

Tovább a teljes cikkre: A taxi a múlté – lóval tért haza a buliból az ittas kínai >>

Németországban pedig egy lótartó reggel megdöbbenten látta, hogy kedvenc lova hátán valaki épp alszik. A szundikáló fiatalember ugyanis az esti buli után erősen ittas állapota miatt a saját ágyáig már nem jutott el, így betért az útjába eső istállóba, felkapaszkodott egy ló hátára és rajta aludta ki az alkoholmámort.

Tovább a teljes cikkre: Lóháton aludta ki az alkoholmámort >>

2016.05.03. Lovasok.hu
Forrás: DailyMail, Hartford Courant, BBC
Frissítve: 2022.12.30.

Hozzászólások