Film készül Kincsemről

30-60 millió dollár közötti költségvetéssel, független produkcióban kezdik forgatni a Kincsem-filmet 2014 tavaszán – jelentette be Losonczi Gábor, producer.

A hat főszereplő közül kettő Oscar-díjas, ahogy a film európai rendezője is, de személyükről Losonczi egész addig nem nyilatkozhat, amíg csupán szóbeli megállapodás, és nem írásos szerződés köti őket. A film igazi főszereplőjéről a producer elmondta, hogy három Kincsem lesz – több, egymáshoz megszólalásig hasonló lovat fognak vásárolni – és bár ez idáig vagy százan kérdezték tőle, hogy Overdose fogja-e játszani Kincsem szerepét, erre nem kerülhet sor, hiszen a csodakanca – ahogy neve is mutatja – kanca volt, a csodaló pedig mén.

Szőcs Géza, volt kulturális államtitkár, miniszterelnöki főtanácsadó lesz a film dramaturgja. Nyitóbeszédében elmondta, hogy “a film léptéke meghaladja a nemzeti szabványokat”, a büdzséje önmagában akkora, mint a teljes magyar filmszakma kétéves költségvetése; Kincsem – a teljesítmény mindenek felett álló hatalmáról szóló – története egyetemes, s már régen meg kellett volna születnie a Kincsem-eposznak.

Losonczi Gábor producer elmondta, hogy a büdzsé 30-60 millió dollár között lesz, ami egy közepes hollywoodi produkciónak felel meg. A film magyar-angol-német-osztrák-orosz koprodukcióban készül. Ugyan a legnagyobb részét Magyarországon veszik fel, de külföldi helyszíneken is forgatnak majd.

A film forgatása – jövő tavaszi indulással – öt hónapot igényel, az utómunkák időtartama szintén öt-hat hónap. Mindent egybevetve 2015 tavaszán kerülhet sor a világpremierre. Castingolni fogják Kincsemet is. Három, egymáshoz megszólalásig hasonló lovat terveznek vásárolni, persze ők nem feltétlenül fognak teljesen úgy kinézni, mint Kincsem. Egyrészt, mert a csodakancáról csak metszetek és festmények maradtak fenn, fotó nem készült róla, másrészt a korabeli beszámolók kilógó bordájú, csúnyácska lóként jellemezték.

A lovakat lehetőség szerint a Bábolnai Nemzeti Ménesbirtokról fogják kiválasztani, de ellátogatnak majd a newmarketi és baden-badeni lóárverésekre is. A kiválasztott jószágok közül az lesz látható majd a versenyjelenetekben, amelyik a legjobban fut, és a legbékésebben tud a színészekkel forgatni. Tartalék lóra azért van szükség, mert ha az egyik esetleg megsérül, nem szüneteltethetik a forgatást annak felépüléséig.

2013.09.19. Forrás: Pannoniaoverdose.hu
Frissítve: 2022.08.04.
Fotó: Canva

 

Hozzászólások