Dehogy, Tom nem akart megtéríteni

Dehogy, Tom nem akart megtéríteni

Balog D. Menyhért kaszkadőr október végén fejezte be a Valkűr forgatását, szombaton meg már utazik vissza Németországba egy lovagfilm miatt. Rövid magyarországi pihenőjén Tom Cruise viselt dolgairól is kérdeztük, de azt is megtudtuk, hogy a trükklovaglás sokkal izgalmasabb a kocsiból kiugrásnál, és hogy Stallonét mindenki körberöhögte a Menekülés a győzelembe forgatásán, mert képtelen volt rendes gólpasszt adni.

A Valkűr robbanásos jelenetét, amiben Ön is repült, már a YouTube-on is megnézhetjük. Mennyire volt veszélyes jelenet?

A Hitler elleni merénylet az orrom előtt játszódott le, kettővel álltam a Führer mellett, a fejem látszik a videó bal sarkában (a videó azóta lekerült a YouTube-ról, a szerk). Összesen huszonnégyen voltunk a szobában, én Günther Konter, a légierő tábornokát alakitottam. A történet szerint a merényletben négy szereplő hal meg, köztük én is. Ez a videó csak a robbanásjelenet előkészületét rögzítette, az igazi sokkal brutálisabb lett, ott még tűz is égett, és voltak, aki kirepültek az ablakon. Nagyon jó kis jelenet lett belőle, és szerencsére nem sérült meg senki. Csak egyetlen lehetőség volt felvenni, de az bőven elég, ha a világ legjobb kaszkadőr koordinátoraival, és speciális effekteseivel dolgozik az ember.

És milyen volt Tom Cruise-zal?

Érdekes, hogy a Trója idején mindenki Brad Pittről kérdezett, most meg csak Tom Cruise-ra kíváncsiak, pedig nem is a Valkűr a legizgalmasabb film, amiben közreműködtem. Cruise-ról ráadásul nem tudok rosszat mondani. Egyáltalán nem érzékeltem, hogy beképzelt sztár lenne. Nagyon szimpatikus gesztus volt a részéről például, amikor az utolsó forgatási napon beszédet mondott a stábtagoknak, aztán levetített egy filmet a bakijairól, olyat, amit Jackie Chan szokott bemutatni a filmjei végén. Hogy mondjak példát? Erre már nem nagyon figyeltem, már a hazaút járt a fejemben, és hogy milyen jót fogok aludni a kimerítő forgatás után.

Forrás: index.hu 2007-11-14
Frissítve: 2023.05.12.
Fotó: Canva

Hozzászólások