Bajnok lovasok tízparancsolata

Gondolkoztál már azon, hogy mi lehet a közös a legsikeresebb, legeredményesebb lovasokban? Most felfedjük a titkukat.

A versenybeszámolókat, vagy a televíziós versenyközvetítéseket figyelve nem csoda, ha úgy érzed, hogy számodra elérhetetlen messzeségben van a versenyek csillogása. Hogy semmi közös nincs benned és az esti közvetítésben látott lovasok között, akik könnyedén végigszárnyalnak lovaikkal a legnehezebb pályákon, majd begyűjtik a díjakat és az elismerő pillantásokat. Pedig sokkal több közös van bennetek, mint gondolnád.

Az eredményekért minden egyes nap keményen meg kell dolgoznia minden lovasnak. Persze a siker mást jelent mondjuk a Global Champions Tour 160 centiméter magas akadályokat ugrató résztvevőinek, mint egy hobbilovasnak, aki épp a simulékony tanügetésen dolgozik, vagy a rajtengedély-vizsgára készül fel.

Akármilyen meglepő tehát, az alapok mindkét tábornál ugyanazok. Nézzük azt a 10 pontot, ami a legeredményesebb lovasok bevallása szerint is a siker titka!

A siker receptje lovasoknak

  1. Szeresd a lovadat.
  2. Beszélj a lovadhoz, még akkor is, ha nem vagy biztos benne, hogy megérti, amit mondasz. A hangsúlyodat, az érzelmeidet értelmezni tudja.
  3. Gondolkodj pozitívan.
  4. Soha ne add fel.
  5. A lovak is igénylik a szeretetet és törődést, ugyanúgy, mint bárki más.
  6. Mindig ellenőrizd a lovad szerszámzatát felülés előtt.
  7. Bánj tisztelettel a lovaddal, akkor ő is hasonlóan viselkedik majd.
  8. Bánj finoman a szárakkal.
  9. Semmi nem lehet fontosabb, mint a lovad.
  10. Higgy az álmaidban.

Ugye, hogy nem is olyan bonyolult? Nos, mi elárultuk, merre vezet az út a sikerhez. Rajtad múlik, mennyit valósítasz meg belőle.

2015.10.20. Forrás: Ice Horse
Frissítve: 2023.03.11.
Fotó: Canva

Hozzászólások